”Kiitos Eevert hyvästä ja hyvin perustellusta ehdotuksestasi” – frisbeegolfradan mahdollisuutta Oriveden Kampuksen alueelle on selvitetty

Hei Eevert.

Kiitos hyvästä ja hyvin perustellusta ehdotuksestasi Oriveden Sanomien Kynät puhuvat -palstalla.

Lue myös: Oriveden Kampukselle pitäisi saada frisbeegolfrata – lukijan mielestä rata olisi mukavaa ajanvietettä kaikenikäisille

Ajatuksesi on sen verran hyvä, että Kampuksellakin on sitä jo mietitty ja selvitetty. Alueelle on tehty kertaalleen jo karttakin mahdollisista radoista Disc Golf Parkin Finlandin kanssa yhteistyössä.

Siinä yhteydessä todettiin kuitenkin, että Kampuksen puisto on sen verran ahdas, ettei täysimittaista rataa voitaisi toteuttaa turvallisesti. Puisto on jatkuvasti ahkerassa tapahtumakäytössä eikä frisbeegolfia voida rajoittaa niiden ulkopuolelle.

Puistossa on konsertteja, koiranäyttelyitä ja kurssitoimintaa ja illanviettoja. Ei voida varmistua, ettei golf aiheuta vaaraa osallistujille. Alueen rakennukset ovat myös liian lähellä mahdollisia frisbeen lentoratoja. Pihan käyttöä voitaisiin joutua rajoittamaan ja suojaamaan ikkunoita, autoja ja kulkijoita.

Ajatus frisbeegolfradasta Oriveden keskustan alueella on kuitenkin hieno ja kannatettava. Sen paikaksi olisi vain hyvä löytää jokin sopivampia ja vähemmällä muulla käytöllä oleva alue.

Anssi Vaittinen

Toimitusjohtaja

Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi – Oriveden Kampus

Leave a Comment