Oriveden Kampukselle pitäisi saada frisbeegolfrata – lukijan mielestä rata olisi mukavaa ajanvietettä kaikenikäisille

Oriveden frisbeegolfradan avajaiset
Oriveden Rovastinkankaalla sijaitsevaa frisbeegolfrataa uudistettiin muutama vuosi sitten. Avajaiskisa pidettiin syksyllä 2020. Joni Lehto puttasi silloin kilpailun viimeisellä väylällä. Kisapari Sami-Petteri Ahola seuraili, meneekö kerralla koriin vai tekeekö hän uusintayrityksen. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden Kampukselle sopisi hyvin frisbeegolfrata. Rata olisi mukavaa ajanvietettä kaikenikäisille ja toisi muutenkin kampukselle enemmän tekemistä.

Se olisi hyvin kannattavaa kasvavan lajin suosion huomioon ottaen ja radan kustannuksien halpuuden takia. Radan valmistamisessa voisi vaikkapa hyödyntää Oriveden 18-väyläisen radan uudistuksesta yli jääneitä koreja ja tiimattoja.

Se myös lisäisi urheilumahdollisuuksia muuallekin kuin Rovastinkankaan seudulle, ja toisi harrastuksen kävelymatkan päähän keskustassa asuville.

Rata myös toisi lajin harrastajille vaihtelua Oriveden 18-väyläisestä haastavasta radasta. Radalla on myös paljon mutaa ja risuja, ja se vaatisi huoltoa.

Kampukselle voisi sopia 9-väyläinen puistorata, joka ei juurikaan vaatisi huoltoa. Kampus olisi sopiva paikka, koska sen sijainti on hyvä ja siellä on paljon parkkipaikkoja.

Kampus saisi tästä paljon uusia asiakkaita. Tutkimuksen mukaan (Discgolfpark by discmania frisbeegolf 2020-luvulla) 32 % lehden kyselyyn vastanneista olisi valmis matkustamaan kiinnostavalle radalle yli neljän tunnin matkan päähän ja 58 % yli kahden tunnin matkan päähän.

Frisbeegolfin suosio on kasvanut valtavasti 2020-luvulla, ja ratojen määrä suomessa on noussut noin 700:sta yli tuhanteen.

Eevert Koponen

12 vuotta

Leave a Comment