Kaisa Kymäläinen on nimetty SUL:n valmennusryhmään – kuulantyöntäjä pääsee nauttimaan Maajoukkueryhmän tukimuodoista

Suomen Urheiluliitto on nimennyt Hirsilän Pyrkivää edustavan kuulantyöntäjä Kaisa Kymäläisen valmennusryhmään harjoitus- ja kilpailukaudelle 2022–2023.

Orivesiläinen Kymäläinen nimettiin Maajoukkueryhmään.

Lue myös: Kaisa Kymäläinen otti kuulapronssia Joensuusta – rahkeita olisi enempäänkin, mutta kilpailujen vähyys näkyi tekniikassa

Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan Maajoukkue-valmennusryhmän urheilija saa alkavalle kaudelle tukea oman lajinsa maajoukkueohjelmasta sekä palveluita ja apua yleisurheilukeskuksista. Lisäksi yhtenä tukimuotona mainitaan liiton kansainvälinen arvokilpailutoiminta.

Käytännössä Maajoukkueryhmään pääsy tarkoittaa sitä, että yksittäinen urheilija osallistuu enemmän lajin yhteiseen toimintaan ja saa sitä kautta enemmän palveluja käyttöönsä.

Toinen valmennusryhmä on Team Finland. Siihen Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan nimettiin yleisen sarjan kärkiurheilijat ja kovan tulostason saavuttaneet ja menestystä niittäneet nuoret, joista nuorimmat kilpailevat alkavalla kaudella alle 20-vuotiaiden sarjassa.

Kaiken kaikkiaan Team Finlandiin ja Maajoukkueryhmään nimettiin yhteensä reilut 200 urheilijaa. Mukana lukemassa ovat myös nuorten ryhmät.

Valmennusryhmät voivat vielä täydentyä loppuvuoden aikana, jos valintaedellytykset toteutuvat.

Leave a Comment