”Onhan tämä kaikkien suomenhevosomistajien ja -kasvattajien suurin unelma” – Parvelan Retu on toinen valmennettava, jonka kanssa Petri Laine pääsee Kuninkuusraveihin

Parvelan Retu
Parvelan Retu lähtee haastajan asemasta Kuninkuusraviviikonlopuun. Kuva: Juho Hämäläinen

Eräjärveläinen suomenhevonen Parvelan Retu on valmentajansa Petri Laineen toinen Kuninkuusravien loppukilpailuun yltänyt valmennettava.

Hippoksen tiedotteessa todetaan myös, että Retulle povataan ennakkoon haastajan asemaa suomenhevosten suurkilpailussa. Kisaan Retu valmistautuu kotitallillaan Eräjärvellä.

Lue myös: Parvelan Retun osallistuminen Kuninkuusraveihin on vahvistettu – Eräjärven ori oli kerännyt rankingpisteitä toiseksi eniten

Laine on odottavainen tulevan Kuninkuusraviviikonlopun suhteen.

– Onhan tämä kaikkien suomenhevosomistajien ja -kasvattajien suurin unelma, johon tähdätään siitä lähtien, kun varsa on syntynyt. Tällaiselle harrastajalle tämä on aivan uskomatonta, että päästään mukaan. Monet tähtäävät vuosikausia Kuninkuusraveihin, eivätkä koskaan pääse, ja sitten meikäläinen pääsee jo toisen hevosen kanssa, kertoo Laine.

Laineen debyytti Kuninkuusraveissa tapahtui vuonna 2016 Pörnä-Tytön kanssa.

Tänä vuonna Kuninkuusravien pääkilpailuihin pyrkivät hevoset ovat voineet kerätä kevään sekä kesän aikana pisteitä erityisistä Kohti Kuninkuusraveista -lähdöistä.

Molempiin kuningatar- sekä kuninkuuskilpailuihin ilmoittautuneista hevosista kymmenen eniten pisteitä kerännyttä hevosta sai varman paikan pääkilpailuihin. Kahden muun paikan kohtalon vahvisti Forssassa lopullisesti Kuninkuusravien päätoimikunta.

Parvelan Retu oli pisteytyksessä toinen ja pääsi mukaan suoraan.

– Tässä jo vähän voi ladata odotuksia viikonloppuun, kun Retu on niin huippuhevonen. Tämä on meille tietysti ensimmäinen kerta, kun oriilla ajetaan kolmen lähdön kilpailu, niin se pitää toki odotuksissa huomioida, Laine kertoo Hippoksen tiedotteessa.

Retu valmistautuu kuninkuusviikonloppuun ihan samalla lailla kuin muihinkin lähtöihin, tiedotteessa kerrotaan.

Laine mainitsee oriin olevan luonteeltaan täysi kymppi: kotiloissa kaikki käy ja ori viihtyy laitumellaan muiden hevosten naapurissa hyvin.

– Joka toinen päivä käydään valjaissa, ei muuteta hyvin toimivaa systeemiä. Hevonen hierotaan vielä läpi keskiviikkona, kuten aina ennen starttia. Ja juottamiseen pitää kiinnittää nyt erityistä huomiota, kun ilma on lämmin, Laine kertoo.

Parvelan Retu on seitsemänvuotias ori. Se on syntynyt 27.5.2015.

Retun isä on Liising (20,4 aly), emä Maiskaus (22,2 aly) ja emänisä Hovi-Ari (23,3 aly). Retun ennätys auton takaa lähdetyltä lyhyeltä matkalta on 20,1.

Retu on ansainnut uransa aikana tähän mennessä 528 250 euroa.

Retun omistaa orivesiläinen Lakos Team Oy ja sen on kasvattanut orivesiläinen Marjo Vanninen. Valmentaja on Petri Laine ja hoitaja Emmi Laine.

Leave a Comment