Parvelan Retun osallistuminen Kuninkuusraveihin on vahvistettu – Eräjärven ori oli kerännyt rankingpisteitä toiseksi eniten

Eräjärveläisen Parvelan Retun osallistuminen tämän vuoden Kuninkuusraveihin on vahvistettu. Retu kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Kuninkuusraveissa.

Lue myös: Parvelan Retu juoksi jälleen voittoon – nyt se oli ykkönen Mikkelin Suurmestaruusajoissa

Kuningas- ja kuningatarkisaan osallistuvat hevoset julkistettiin keskiviikkona Forssassa ja Parvelan Retu on siis mukana kisaan nimettyjen hevosten joukossa. Niin kuninkuus- kuin kuningatarkisaan valittiin mukaan 12 hevosta ja varahevoset.

Hevosten valinnat perustuivat Kohti Kuninkuusraveja -pisteytykseen. Hippoksen tiedotteessa taustoitetaankin, että Kuninkuusravien pääkilpailuun tänä vuonna pyrkivät hevoset ovat voineet kerätä kevään sekä kesän aikana pisteitä erityisistä Kohti Kuninkuusraveista -lähdöistä.

Molempien kuningatar- sekä kuninkuuskilpailuihin ilmoittautuneista hevosista kymmenen eniten pisteitä kerännyttä hevosta sai varman paikan pääkilpailuihin ja kahden muun paikan kohtalon vahvisti Forssassa lopullisesti Kuninkuusravien päätoimikunta.

Päätoimikunnan päätökset nojasivat tänä vuonna pitkälti pisteytykseen, eikä poikkeusta pistejärjestyksessä nähty.

Retun edellä oli vain viime vuoden kuningas

Parvelan Retu oli kerännyt kuninkuuskisaan mukaan päässeistä hevosista toiseksi eniten pisteitä. Sen pistemäärä oli 526,5. Ykkösenä rankingissa oli Evartti 739,5 pisteellä ja kolmantena Välkyn Tuisku 500,0 pisteellä.

Lue myös: Ihmeori puristi kovalla kilpailumotivaatiollaan Suur-Hollolan voittoon lähtölaukasta huolimatta – kohti Kuninkuusraveja edetään harvakseltaan kilpaillen

Ravikuninkaan tittelistä tänä vuonna kisaavat myös Enon Vilppi, H.V. Tuuri, Herra Heinämies, Kujanpään Jyräys, Rokin Maxi, Sheikki, Uljas Suomalainen, Veeran Poika ja Vixeli. Varalla kisaan on Säihkeen Sähinä.

Evartti on puolustava ravikuningas, sillä se voitti tittelin viime vuonna Seinäjoella käydyissä Kuninkuusraveissa. Toiseksi tuli H.V. Tuuri ja kolmanneksi Välkyn Tuisku.

Kuningatarkilpailuun valittiin tammat Ciiran Tähti, Hetviina, Hulluduunari, Lakan Leija, Liisan Tulilintu, Lily, M.A. Piste, N.P. Liitotähti, Suven Sametti, Taksvenla, Varjonova ja Vennelmon Varma. Varahevosina ovat B. Riitu ja Tutun Impi.

Viime vuonna Kuningatarkilpailun voitti ensikertalaisena mukana ollut Suven Sametti. Toiseksi juoksi Ciiran Tähti ja kolmanneksi Lakan Leija.

Huima kisa on edessä heinäkuun lopussa

Kuninkuusravit järjestetään Forssassa Pilvenmäen raviradalla 30.–31. heinäkuuta.

Kuninkuusravit ovat kaksipäiväiset ja kilpailussa juostaan kolme eri matkaa: 2 100, 1 609 ja 3 100 metriä. Ensimmäisenä päivänä lauantaina hevoset kilpailevat 2 100 metrin matkalla ja toisena päivänä sunnuntaina nopean mailin matkan eli 1 609 metriä sekä kilpailun huipentavan päätösmatkan 3100 metriä.

Tammat kilpailevat Kuningattaren ja oriit Kuninkaan tittelistä. Kokonaiskilpailun voittavat parhaan yhteisajan juosseet hevoset.

Ensimmäiset Kuninkuusravit järjestettiin vuonna 1924. Vuosittain Kuninkuusravit kerää jopa 60 000 katsojaa paikan päälle. Vuonna 2023 Kuninkuusravit järjestetään Kouvolassa.

Leave a Comment