Nuudeli jäi kuudenneksi gaalaravien päätöslähdössä – maanantaina matka kävi eläinlääkäriin

Nuudeli ravasi kuudenneksi gaalaravien päätöslähdössä Teivossa. Valmentaja Tarja Tuominen epäilee, että hengitysteissä on nyt jotakin häikkää. Kuva: Heli Rahkonen

Tarja ja Aki Tuomisen Nu Del eli Nuudeli jäi kuudenneksi Teivon gaalaravien päätöslähdön 2 100 metrin lämminveristen ryhmäajossa.

Lue myös: Monia vaikeuksia läpikäynyt ja kerran jo tuomion uransa päättymisestä saanut tuittupäinen Nuudeli kisaa voitosta gaalaravien päätöslähdössä – ravigaalan palkinnoille puolestaan on ehdolla toinen tuttu orivesiläishevonen

Eniten pelattu Nuudeli ampaisi auton takaa heti kärkeen ja pysyi siellä loppusuoralle asti, mutta jäi lopulta kuudenneksi. Voittoon kiri Ilos Silmarillion ohjaksissaan Santtu Raitala.

– Hevonen suoritti sen, minkä pystyi. Jotain on nyt vialla, kertoo maanantaina iltapäivästä hevosta eläinlääkäriin kuljettamasta tavoitettu valmentaja Tarja Tuominen.

Hän epäilee, että Nuudelilla on jotain vialla hengitysteissä.

– Joulukuun alussa sillä oli samaa vaivaa, että happi loppui viimeisillä 200–300 metrillä. Nyt on kierretty raveissa, joten ei sitä tiedä, mistä se pöpö iskee.

Turha käskeä, kun kaikki ei ole kunnossa

Hevonen ei oireile, mutta suorituksessa Tuominen uskoo vaivan näkyneen.

– Kuski Jarmo Saarelan mukaan hevonen oli haluton jo auton takaa. Se ei ollut oma itsensä.

Katsomoon näytti siltä, ettei ohjastaja käskenyt hevosta loppusuoralla.

– Ammattiohjastaja tietää, milloin hevosta on turha ahdistaa eli käskeä. Hevoselle on helpompi, ettei sitä käsketä ja annetaan sen tehdä oma suorituksensa kuin yrittää väkisin ääriään myöten, kun kaikki ei ole kunnossa.

– Kotona hevonen oli ihan virkeä, mutta me emme aja kilpailuvauhtia eikä hevonenkaan osaa etukäteen sanoa, että on huono olo.

Nuudelin seuraava kilpailu ei ole vielä tiedossa. Jo ennen starttia oli päätetty huoltotauosta.

– Huonoon saumaanhan tämä tuli tärkeässä kilpailussa, mutta tämä on harrastuksen luonne. Tästä vaan kohti uusia haasteita, Tarja Tuominen nauraa.

Leave a Comment