WoVo päätti ketunlenkkinsä ja löysi pelihurman – OrPon kuuden vuoden kotitaika murtui

OrPon libero Emilia Putkisaari nostaa pallon vielä peliin. Ottelu pelattiin koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä, vain ottelupaikan talkooväkeä oli katsomossa. Kuva: Juha Jäntti

Rovaniemen Woman Volleyn päävalmentaja Teemu Mäkikyrö ei voinut muuta kuin myhäillä tyytyväisyydestä sunnuntain iltapuhteen päätteeksi. WoVo saapui vieraisille ja kaatoi OrPon naisten lentopalloliigan kevätpuoliskon avausottelussa mennen tullen lukemin 0-3 (26-28, 18-25, 17-25).

Vahvasti latautunut vierasjoukkue mursi samalla OrPon kotitaian, joka kesti lähes seitsemän vuotta. WoVo voitti edellisen kerran Orivedellä maaliskuussa 2015. OrPo voitti kuluvan kauden ensimmäisen kohtaamisen kotonaan 3-0, ja se oli voittanut ennen sunnuntaita kahdeksan joukkueiden viimeisimmistä kymmenestä koitoksesta.

– Tämä oli tosi hyvä ja tasapainoinen esitys. Teimme aikamoisen pitkän ketunlenkin viimeisimmän Kangasala-ottelun jälkeen ja pelasimme puolitoista kuukautta ihan miten sattuu. Pian nähdään, oliko tämä hetken hurmaa vai kestääkö vire pitempäänkin, Mäkikyrö tuumasi.

Joukkue on selkeyttänyt puolustuspelaamista, ja laitahyökkäyksiin on tuotu lisää vauhtia. Seuraorganisaation muutokset antavat nyt paremmat mahdollisuudet keskittyä valmentamiseen.

– Tilanteeseen olisi pitänyt pystyä reagoimaan jo aikaisemmin. Mutta jos uudistukset purevat, pääsemme taistelemaan playoff-paikoista.

– Tässä pelissä meillä oli seitsemän avainpelaajaa, eikä yhtään heikkoa lenkkiä. Passarimme Petra Salmela sai hyvästä syystä parhaan pelaajan palkinnon. Keskihyökkäykset toimivat nyt kohtuuhyvin, kun saimme korjattua vastaanoton, joka oli ennen joulua aika luokatonta.

Annukka Paloniemi nostaa aloitusta. Kuva: Juha Jäntti

OrPo kaatui virheisiin

OrPon parhaaksi pelaajaksi valittu Netta Rekola totesi, että joukkueen peli kaatui omiin virheisiin. Niitä tuli syötöissä ja jonkin verran hyökkäyksissäkin. Vastaanotto toimi kohtalaisen hyvin.

– Emme saaneet hyökkäyksistä pisteitä niin hyvin kuin olisi pitänyt. Kaverilla oli tiivis torjunta, ja he kaivoivat kenttäpuolustuksellaan kaikki mahdolliset pallot peliin. He myös hyökkäsivät terävästi ja monipuolisesti, Rekola arvioi.

– Teimme paljon syöttövirheitä emmekä saaneet syötöillä aikaan sellaista painetta kuin mihin olemme tottuneet.

Myös OrPon manageri Mika Putkisaari teki ottelusta samansuuntaiset havainnot.

– Syöttöpelimme oli nyt todella huonoa siihen nähden, mitä se on ollut kauden aikana. OrPo on liigan kovimpia syöttöjoukkueita. Nyt olimme pehmeitä, ja WoVo pääsi jyräämään.

– Kaikki kunnia vastustajalle, se pelasi juuri siten kuin meitä vastaan pitääkin pelata. He prässäsivät vaikeilla syötöillä ja hyökkäsivät tehokkaasti keskeltä. Meillä peli meni liiaksi laidasta hyökkäämiseen, ja nämä WoVo torjui tehokkaasti.

Putkisaaren mukaan tämä oli kauden aikana toinen ottelu, jossa OrPon peli ei auennut oikein millään tavalla. Ensimmäinen vastaava kokemus oli Puijoa vastaan.

– Nämä ovat pienistä asioista kiinni. Joukkue valmistautui nytkin aivan normaalisti, mutta vieraat olivat tällä kertaa vielä paremmassa vireessä.

Ariana Pirv kiusasi vastustajaa pitkästä aikaa kovillakin hyppysyötöillään. Kuva: Juha Jäntti

Passarin etsintä meneillään

Lotta Kukkosen päätös lopettaa pelaaminen OrPossa kesken kauden toi manageri Putkisaarelle kiireitä pelaajahankintarintamalle. Nea Luntamo vastaa nyt yksin joukkueen passaripelistä.

– Tilanteelle on tehtävä jotain. Se, mitä voimme ja ehdimme tehdä, on vielä täysin auki. Se on kuitenkin selvää, että emme voi mennä kautta läpi vain yhdellä passarilla.

Lue myös: Lotta Kukkonen on purkanut pelaajasopimuksensa OrPon kanssa

OrPon vaihtopenkillä ei ole muutenkaan yhtään liikaa pelaajia. Sunnuntaina Annukka Paloniemi pelasi osan ottelusta hakkurin tontilla ja vuorotteli Ada Arosen kanssa. Arosella oli välillä vaikeuksia saada laitahyökkäystensä suuntia kohdilleen, ja lyönnit jäivät useammankin kerran WoVon torjunnan näppeihin.

Anastasia Boricheva on jo mukana joukkueen harjoituksissa, mutta hänen polvensa ei ole vielä kuntoutunut niin, että se kestäisi varsinaista pelirasitusta. Edelleenkään ei ole varmaa, ehtiikö hän täysitehoisesti tositoimiin vielä kuluvan kauden aikana.

Kolmikko Ariana Pirv, Netta Rekola ja Liisa Rinta-Tassi vastasi OrPon pistetehtailusta. Joukkueen kokonaissaldo jäi vaatimattomaksi, koska muut pelaajat hyytyivät nollapeliin tai miinuksille.

OrPon sarjaohjelman mukaan edessään kahden ottelun viikonvaihde Kuusamossa ja Rovaniemellä. Mestaruusliigalta odotetaan maanantain aikana päätöstä siitä, tuoko pahentunut koronatilanne muutoksia suunnitelmiin.

Tähän päättyi tämä ottelu. WoVon passari Petra Salmela suuntasi aloitussyöttönsä aivan rajan tuntumaan, eikä OrPon Ariana Pirv voinut muuta kuin todeta tilanteen. Kuva: Juha Jäntti

Leave a Comment