Lukijan mielipide: Joka asiassa ajatetaan Mänttään, tämäkö tulevaisuutta?

Olen kurkkuani myöten täynnä Juupajoen terveysaseman ”palvelua”. Tällä kertaa on kuitenkin aihetta kiitoksiin.

Ongelma oli sinänsä vähäinen, mutta tärkeä. Miten menetellä, kun perjantaina on pojanpojan lakkiaiset ja tamperelaisissa lukioissa vaaditaan sisälle pääsyyn koronapassia?

Muistisairaalla miehelläni ei sellaista ole, koska hänellä ei ole pankkitunnuksia. Voitaisiinko saada hänellekin koronapassi, kun molemmilla kuitenkin on kaksi rokotusta?

Mentiin aamulla Juupajoen terveyskeskukseen soitettuani ensin Mäntänvuoren Terveyden neuvontanumeroon. Puhelimessa oli kehotettu menemään omaan terveyskeskukseen, koska asia kuuluu sinne.

Terveyskeskuksessa oli vain pitkä jono asiakkaita labraan pääsyä odottamassa ja meille sanottiin, että koronapassia varten olisi pitänyt ajaa Mänttään, Sarapihan terveysasemalle.

Jostain sain kerrankin sen verran sisua, etten hyväksynyt ensimmäistä tyrmäystä, vaan marssin vieressä olevaan kunnanvirastoon neuvontaan ja kysyin, miten menetellä. Sielläkin neuvottiin Sarapihaan.

Lue myös: Lukijan mielipide: Mäntänvuoren Terveys vastaa koronapassia hakeneelle

Perusturvajohtaja Anne Tuovila oli kuullut omaan huoneeseensa kauhisteluni, ettäkö Mänttään pitäisi ajaa yhden paperin vuoksi, vaikka sen sisältämät tiedot ovat taatusti oman terveyskeskuksen tiedostoissa. Hän tuli hätiin ja saatteli meidät takaisin terveysasemalle.

Ainoa paikalla ollut sairaanhoitaja sai ilmeisesti lääkärin luvalla kahden tunnin päästä tulostaa miehelleni tämän paperin, kun jonottaneet potilaat loppuivat. Mänttään asti ajaminen tämän takia olisi mielestäni ollut kohtuutonta.

Haluan kiittää Anne Tuovilaa ja toiseksi terveysaseman sairaanhoitajaa, jonka tehtäviin koronatodistusten antaminen ei edes varsinaisesti kuulu. Näin pääsisimme pojanpoikamme lakkiaisiin kuulemaan hänen ylioppilaan puheensa. Asian hoituminen vaati inhimillisen ihmisen, joka ymmärsi tilanteemme. Tässä heitä oli peräti kaksi.

Tulipa mieleen, yritetäänkö Juupajoen terveysasemaa ajaa alas, kun ei sieltä enää saa minkäänlaista apua, vaan joka asiassa kehotetaan lähtemään Mänttä-Vilppulaan.

Sirkka Lundén

Leave a Comment