Oriveden itsenäisyyspäivän juhlaa voi seurata verkossa – uudet koronarajoitukset muuttivat juhlan kutsuvierastilaisuudeksi

Suomen lippu

Oriveden itsenäisyyspäivää juhlitaan myös tänä vuonna virtuaalisesti. Varsinaiseen juhlaan paikalle pääsevät vain kutsuvieraat ja muut pääsevät seuraamaan juhlaa Oriveden seurakunnan Facebook-sivujen kautta. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden itsenäisyyspäivän juhla on muutettu yleisötilaisuudesta kutsuvierastilaisuudeksi. Syynä ovat tiukentuneet koronarajoitukset.

Aluehallintovirasto on määrännyt, että yli 100 henkilön yleisötilaisuudet sisätiloissa ovat kiellettyjä, jos jokaiselle osallistujalle ei ole omaa istumapaikkaa. Myös yli sadan henkilön yhteislaulutilaisuudet ovat kiellettyjä. Määräys on voimassa tällä hetkellä 19. joulukuuta saakka.

Yli sadan henkilön yleisötilaisuuksia voidaan pitää, jos järjestäjä ottaa käyttöönsä koronapassin.

Oriveden kaupungin valmiusjohtoryhmä on kuitenkin päättänyt, että itsenäisyyspäivän juhlassa kaupunki ei ota käyttöönsä koronapassia, vaan pitää juhlan kutsuvierastilaisuutena ja lähettää sen striimattuna Oriveden seurakunnan Facebook-sivujen kautta. Vastaava tapa oli käytössä jo vuosi sitten.

Lue myös: Itsenäisyys on tuonut vapauden lisäksi vastuun – ”Sotiemme veteraanit säilyttivät itsenäisyytemme ja Suomi selvisi. Nyt on meidän aikamme selvitä pandemiasta.”

Itsenäisyyspäivän juhlan ohjelmaan kuuluvat tällä hetkellä Oriveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heidi Jakaran pitämä kaupungin tervehdys ja nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ida Heimo on saanut kutsun pitää juhlapuheen. Lisäksi juhlassa kuullaan seurakunnan puheenvuoro ja musiikkiesityksiä.

Juhlassa jaetaaan myös Oriveden kaupungin kulttuuripalkinto, kaupungin ja seurakunnan opintorahaston stipendit sekä vuoden urheilu- ja nuorisotoiminnan palkinnot.

Lue myös: Etni Khan ja Juhamatti Vahdersalo saivat Oriveden vuoden 2020 kulttuuripalkinnot

Juhla alkaa puoliltapäivin. Juhlallisuudet alkavat kuitenkin jo itsenäisyyspäivän aamuna, kun Oriveden kirkossa pidetään jumalanpalvelus. Jumalanpalveluksessa esiintyvät Oriveden sotaveteraanien perinnelaulajat. Tilaisuuden jälkeen lasketaan seppeleet haudoilla.

Jumalanpalvelus ja seppeleiden lasku itsenäisyyspäivänä järjestetään myös Längelmäellä ja Eräjärvellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?