Kulttuuri

Raimo Haverisen pronssiin valettu elämä näyttää enimmäkseen karulta selviytymiskamppailulta – ”mutta sellaista elämä on”

Uuhiniemessä asuva Raimo Haverinen kokosi Oriveden kirjastoon näyttelyn, jossa aiheiltaan ja olemukseltaan karheanpuoleiset pronssiveistokset kertovat elämän rosoisuudesta. Elämä pronssiin -näyttelyssä on myös valokuvia, jotka tuovat esille pronssivalutyöskentelyn henkeä ja tunnelmaa.

Raimo Haverisen pronssiin valettu elämä näyttää enimmäkseen karulta selviytymiskamppailulta – ”mutta sellaista elämä on” Lue lisää

NELJÄ TÄHTEÄ: Menestysfarssi lentää korkealle Salkkari-tähtien taidoin Kangasalan kesäteatterissa

Ranskalaisen Raffy Shartin kirjoittama farssi Vaimoni Maurice jatkaa menestystarinaansa. Vuonna 1997 kirjoitettu näytelmä kantaesitettiin Suomessa jo vuonna 2000 Turun kaupunginteatterissa. Sen jälkeen teos on kuulunut maamme monen teatterin ohjelmistoon ollen todellinen kassamagneetti. Nyt rakkaussotkuista sanomansa ja sisältönsä ammentavaa farssia esitetään Salkkarista tuttujen näyttelijöiden voimin Kangasalan kesäteatterissa – ja vauhdikkaasti esitetäänkin.

NELJÄ TÄHTEÄ: Menestysfarssi lentää korkealle Salkkari-tähtien taidoin Kangasalan kesäteatterissa Lue lisää

VIISI TÄHTEÄ: Tuokio Dingon hehkua – huumaavaa porirockia Neumannin hengessä

Yleisö lämpenee jo musikaalin alkumetreillä. Katsojat osoittavat suosiotaan huudahduksin ja aplodein sekä tömistyksin. Eikä aikaakaan, kun naiset ja miehet yhtyvät Neumannin tulkintaan ja heidän kätensä tekevät aaltoliikkeitä. Harvoin teatterissa tunnelma kohoaa kattoon näin tulisesti kuin se tapahtui spontaanisti Tampereen Komediateatterin Kesäteatterin Dingon ensi-illassa lauantaina. Työryhmä loihti koskettavan tunnelman, joka mahdollisti paikalla olleille paluun porilaisbändin kulta-aikaan. Vuonna 1963 syntyneenä kuulun ikäryhmään, jolle 1980-luvulla musisoinut Dingo oli ja on ikoninen tuntojen tulkki.

VIISI TÄHTEÄ: Tuokio Dingon hehkua – huumaavaa porirockia Neumannin hengessä Lue lisää

Synnyttääkö Komediateatterin Dingo hurmion? – Musikaali on kunnianosoitus porirockille

TÄMÄNILTAINEN Tampereen Komediateatterin Kesäteatterin ensi-ilta näyttää, roihauttaako Kaisa Kuikkaniemen ja Otto Kanervan Dingo-musikaali samanlaisen hysterian kuin porilaisyhtye synnytti vuosina 1984 – 1986. Neumannin roolissa nähdään Joel Mäkinen ja Saska Pulkkinen – molemmat musikaalien konkareita.

Synnyttääkö Komediateatterin Dingo hurmion? – Musikaali on kunnianosoitus porirockille Lue lisää