Lukijan mielipide: Kohta on Orivedellä pelkkää väljyyttä

Viitaten suunnitelmiin yhdistää Hirsilän koulu Kultavuoren kouluun ja Karpinlahden koulu Rovastinkankaan kouluun, onko meneillään jonkun sortin ihmiskoe, jossa tutkitaan, kuka suostuu jäämään asumaan Orivedelle huonoimmilla ehdoilla tai palveluilla?

Joka päivä tunnen itseni höynäytetyksi, huijatuksi ja vedätetyksi, kun suostun jäämään tänne ja nolottaa, kun en muuta muualle. Haluaisin kyllä kovasti markkinoida synnyinkuntaani ja toteuttaa konsulttien niin kovasti intoilemaa pitovoimaa ja lumovoimaa, mutta siihen tarvitaan sitä pitoa ja lumoa. Nyt tunnen vain työntöä.

Rovastinkankaan ja Kultavuoren koulujen seinät pullistelevat (tarkoitan kuvaannollisesti) jo nyt. Miten Hirsilästä ja Karpinlahdesta tulevat oppilaat ihan fyysisesti mahtuvat näihin koulurakennuksiin? Yksi Oriveden sloganeista ”Ylellistä väljyyttä”, on nyt pahasti ristiriidassa tämän kouluasian(kin) kanssa.

Jos koulut yhdistetään, eikö liikenne voi kulkea myös toiseen suuntaan? Kultavuoresta Hirsilään ja Rovastinkankaan koulusta Karpinlahteen?

Ja syntyvyyden seuraaminen koulujen oppilasmäärän kehittymisessä on aikalailla kyseenalaista, kun kunta haaveilee maan sisäisestä muutosta ja työelämä maahanmuutosta. Maahanmuutto olisikin ratkaisu moniin globaaleihin ongelmiin, mutta se onkin ihan toinen tarina se.

Sari Roine

muun muassa äiti

Leave a Comment