Kuvapari paljastaa, millaista oli silloin ennen ja millaista nyt – Tähtiniemi noin sata vuotta sitten ja nyt

Tähtiniemi
Tähtiniemi noin 100 vuotta sitten. Kuvalähde: Museokeskus Vapriikki, kultuurihistoriallinen viestintäkokoelma

Oriveden Sanomien lukija Veli-Matti Vanhanen lähetti toimitukseen kaksi valokuvaa, joista näkee, millaista on ollut Tähtiniemessä ennen ja millaista nyt.

Mustavalkoisen kuvan Tähtiniemestä Vanhanen on löytänyt Museokeskus Vapriikin kulttuurihistoriallisesta viestintäkokoelmasta. Arvio on, että kuva on otettu noin sata vuotta sitten.

Tästä päivästä kertovan kuvan Vanhanen on ottanut itse. Kuvauspäivä on ollut 29. elokuuta.

Tähtiniemi
Tähtiniemi elokuussa 2021. Kuva: Veli-Matti Vanhanen

Oriveden Sanomat aloitti viime syksynä juttusarjan, jossa on palattu valokuvauspaikalle vuosien jälkeen. Sarja on ollut tauolla, sillä toimituksen muuttaessa uusiin tiloihin kuva-arkisto pakattiin laatikoihin odottamaan uudelleen järjestelyä. Nyt toimituksessa voidaan taas selailla helposti vanhoja valokuvia, joten sarja herätetään uudelleen henkiin.

Myös Oriveden Sanomien lukijat voivat lähettää sarjaan sopivia kuvapareja, kuten nämä sarjan uudelleen aloittavien kuvien kohdalla on toimittu. Kuvia voi lähettää sähköpostitse osoitteella toimitus@orivedensanomat.fi. Jos kuva ei ole itse otettu, on syytä kysyä lupa sen julkaisuun.

Lue lisää: Kuvaparit paljastavat, millaista oli silloin ennen ja millaista nyt – Oriveden keskustaan on tullut tarvetta parkkipaikoille

Leave a Comment