Kuvaparit paljastavat, millaista oli silloin ennen ja millaista nyt – Oriveden keskustaan on tullut tarvetta parkkipaikoille

Vanha kuva, Oriveden keskusta
Liikekekiinteistöllä oli vielä siipiosa vuonna 1992. Kuva: Oriveden Sanomien arkisto

Voittaako Toni? kysytään valopylvään mainoskyltissä 23.1.1992. Enää ei mainoksia valopylväissä ole ja liikekiinteistön siipiosakin on purettu. Tilalla on nyt parkkipaikka, jonka kulmaan mahtuu myös kierrätyspiste.

Lunta 29 vuotta näyttää olleen yhtä paljon kuin nyt, mutta kinokset on kipattu alueelle, jossa nykyisin on S-marketin parkkipaikka. Suojan talo on molemmissa kuvissa samanlainen, mutta puusto sen edessä on kasvanut yli miehen mitan.

Silloin ennen, uusi kuva
Lumikinoksia on myös tammikuussa 2021. Kuva: Jaana Ala-Lahti

 

Sairaalantie, vuosi 1978
Oriveden Sairaalantie talvella 1978. Kuva: Veli-Matti Vanhanen

Oriveden Sairaalantien risteyksen maisema on muuttunut sitten vuoden 1978.

Diapositiivista skannatussa, talvella 1978 otetussa kuvassa Sairaalatien varrella ovat vielä Aatu Lipposen rakennukset ja tilukset.

Tammikuussa 2021 otettu kuva näyttää, kuinka tien vieressä kulkee nyt kävely- ja pyörätie. Tien varrella on jo suuria koivuja, metsittyminen ja pusikoituminen ovat vallanneet alaa.

Kuvat on ottanut Veli-Matti Vanhanen.

Oriveden Sanomat on julkaissut loppuvuodesta 2020 lähtien kuvapareja, joista näkee millaista lehden levikkialueella on ollut ennen ja millaista nyt. Juttusarjassa on hyödynnetty Oriveden Sanomien kuva-arkistoa.

Lue lisää: Juttusarjassa poimitaan esiin otoksia Oriveden Sanomien kuva-arkistosta – kuvaparit paljastavat, millaista oli silloin ennen ja millaista nyt

Sairaalantie, vuonna 2021
Sairaalantie tammikuussa 2021. Kuva: Veli-Matti Vanhanen

Leave a Comment