50 vuotta sitten: Yhteiskoulun tiesiltaan betonkansi, tientekijät ehtineet jo Olkahisiin

vanha vuosikerta, silta
Yhteiskoulun jalankulkusillan kannen valu meneillään.

Oriveden-Tampereen uuden valtatienosan työt edistyvät hyvää vauhtia: tieosa Oripohja-Suinula on ollut muutaman kuukauden omavastuisessa liikenteessä, ja liikenne sen kuin kasvaa. Suinulan ratapihan eteläpäähän tämä viimeistelyä vailla olevan 24 km:n komea pätkä tällä erää päättyy, ja muutama kilometri etelämpänä, Mäntyveräjässä haaraantuvat tiet Kangasalan kirkolle ja Aitolahdelle.

Molempia suuntia pääsee Tampereelle. Nykyinenkin tilapäinen järjestely lyhentää matkaa Tampereelle 4-5 km, uuden tien kokonaan valmistuttua peräti 12 km.

Suinulan-Aitolahden Olkahisten (Näsijärven-) lahden välinen kallioinen muutaman kilometrin etappi on kauttaaltaan tekeillä. Olkahisten ja Tampereen-Ruoveden (Jäminkipohjan) maantien kohtauspaikassa tunkeudutaan melkoisen kallion läpi. Tie kulkee lopputaipaleen Näsijärven tuntumassa, osin sen pengerrystä.

Oriveden yhteiskoulun luona tien ylittävän jalankulkusillan valu aloitettiin tiistaina ja työtä jatkettiin yhtämittaisesti valmistumiseen saakka. Kiirettä oli. Kannen leveys on n. 3 m, sillan korkeus tien pinnasta keskimäärin 5 m. Tämän jälkeen on jäljellä enää viimeistely. Autoilla ei sillalle ole asiaa. Silta tuo turvallisuutta Liisanahteen-yhteiskoulun tienoon varsin vilkkaaseen jalankulku ja kevyiden ajoneuvojen liikenteeseen.

Odottamassa on yhteiskoulun luona neljän tien risteyksen järjestely: tähän vilkkaaseen tienhaaraan suunnitellaan eritasoristeystä. Niin ikään kaavaillaan tieltä yhteyttä Hankaloilosta kirkonkylään.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 27.5.1971. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment