MAINOS

Kasvihuoneet entistä suositumpia kotipihoilla

Preeco.fi on suomalainen verkkokauppa, joka on kasvanut opiskelijakaverusten kesätyöhankkeesta yhdeksi Suomen suosituimmaksi piha & puutarhatuotteiden (linkki: https://preeco.fi/8-piha-ja-puutarha ) verkkokaupaksi. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkailleen suosituimmat tuotteet kotiin, puutarhaan ja harrastuksiin Suomen edullisempiin hintaan laadusta tinkimättä.

Yhdeksi suositummaksi tuotteeksi verkkokaupassa ovat nousseet kasvihuoneet (linkki: https://preeco.fi/14-kasvihuone ), joita myydään nyt entistä enemmän suomalaisille kotipihoille. Pihalta löytyvä kasvihuone tarjoaa täydelliset olosuhteet kasvattaa kaikki vihannekset ja kasvit, ja kerätä ne nopeasti suoraan käyttöön.

Kasvihuonetta valitessa kannattaa kiinnittää huomio ainakin näihin seikkoihin.

1. Kasvihuoneen mitat

Kasvihuoneita on saatavilla useissa eri ko’oissa, joista pienimmät mahtuvat jopa parvekkeelle. Nämä seinää vasten asetettavat kasvihuoneet ovat täydellisiä pienimuotoiseen kasvien kasvattamiseen.

Suosituimpia ovat 4 – 5 neliöiset kasvihuoneet, jotka mahtuvat näppärästi vähän pienemmällekin pihalle, viemättä kuitenkaan liikaa tilaa. Niissä on kuitenkin riittävästi tilaa monipuolisen vihannesvalikoiman kasvattamiseen.

Kasvihuoneita saa myös reilusti isompina, aina yli 24 neliömetrisiin saakka. Kannattaa siis tutustua kasvihuoneen ja pihan mittoihin, ja miettiä kuinka paljon kasvatusalaa tarvitaan. Kannattaa myös huomioida oman kunnan rakennuslupa-asiat (linkki: https://orivesi.fi/asukkaalle/asuminen-rakentaminen-ja-ymparisto/rakentaminen/rakennusluvat-ja-maksut/).

2. Polykarbonaattilevy vai lasi?

Laadukkaassa kasvihuoneessa on tukeva runko. Varsinkin yksityiskäyttöön erinomainen runkomateriaali on alumiini, joka on hyvin säätä kestävä, ja tarjoaa reilusti tukea kasvihuoneelle.

Erityisen tärkeää materiaalivalinnoissa on kuitenkin kasvihuoneen päällysmateriaali. Yleisimmät käytetyt materiaalit ovat polykarbonaattilevy ja karkaistu lasi. Näistä kasvien kannalta huomattavasti parempi vaihtoehto on polykarbonaatti.

Toisin kuin lasi, kasvihuoneita varten valmistettu polykarbonaattilevy päästää auringonvalon kunnolla läpi, joka on kasveille erittäin tärkeää.

Polykarbonaatti pitää myös paremmin lämpöä, joten se suojaa kasveja paremmin kylmältä. Näin myös kasvatuskausi voidaan aloittaa viikkoja aikaisemmin kuin lasilevyä käyttävien kasvihuoneiden kanssa.

Kestävä polykarbonaattilevy yhdessä tukevan alumiinirungon kanssa tarjoaa myös hyvän painonkeston, jonka ansiosta kasvihuone ei hajoa lumipainon alla. Lunta on kuitenkin syytä poistaa tasaisin ajoin kaikkien kasvihuoneiden päältä.

3. Kasvihuoneen ominaisuudet

Kasvihuoneissa on vaihteleva määrä erilaisia ominaisuuksia, jotka parantavat niiden toimivuutta. Preecon kasvihuoneet toimitetaan useimmiten yhdessä sokkelin kanssa. Sokkelin avulla kasvihuoneesta saadaan entistä tukevampi esimerkiksi voimakasta tuulta vastaan.

Jokaisesta kasvihuoneesta tulisi löytyä ainakin yksi tuuletusikkuna. Manuaalisesti tai automaattisesti säätyvän tuuletusikkunan avulla voidaan helposti säätää kasvihuoneen lämpötilaa ja kosteutta, ja näin ylläpitää täydelliset kasvuolosuhteet.

Hyvä plussa kasvihuoneille on integroitu tai erikseen asennettava sadevesikouru, jonka avulla sadevesi voidaan johdattaa haluttuun paikkaan, tai kerätä kasvien kastelua varten.

Pysy kunnossa kasvimaalla

Kasvihuoneen tai kasvimaan ylläpito on mukava ja rentouttava harrastus, mutta kuten muutkin fyysiset aktiviteetit, myös se vaatii lihaskuntoa. Puutarhurin pesti kasvattaa takuulla kuntoa, mutta kroppaa kannattaa vahvistaa myös kasvien kasvatuksen ulkopuolella.

Käsipainot (linkki: https://gorillasports.fi/kasipainot ) ovat helppo ja näppärä tapaa vahvistaa koko kroppaa, sillä vain mielikuvitus on rajana erilaisille liikkeille. Käsipainoilla voidaan tehdä kokonaisvaltaisia tai kohdistettuja liikkeitä, ja ne toimivat myös lisäpainoina esimerkiksi keskivartalo treenissä, joka on myös kovilla kasvimaalla. Vahvan keskivartalon avulla selkä ei takuulla kipeydy puutarhassa.

Säädettävät käsipainot (linkki: https://gorillasports.fi/saadettavat-kasipainot ) ovat erityisen kätevä hankinta, jos taloa ei halua täyttää kuntosalilaitteilla. Säädettävien käsipainojen painoa voidaan helposti muuttaa poistamalla ja lisäämällä levypainoja, joten ne tarjoavat helpon aloitusvastuksen, ja vastusta on helppo lisätä kunnon kohentuessa.

Parasta on, että käsipainot ovat edullinen tapa aloittaa omasta kunnosta huolehtiminen. Jopa alle 10 eurolla on mahdollista saada aerobic käsipainot, eikä säädettävät käsipainot halvemmassa hintaluokassa ole juurikaan tätä kalliimpia.

MAINOS


Leave a Comment