Kasper Simontaival iloitsee MM-pronssista, vaikka välierätappio olikin pettymys

Kasper Simontaival vie kiekkoa Ruotsin maalia kohden MM-kisojen puolivälierässä. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto / Pasi Mennander

Alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue palasi kisamatkaltaan pronssimitalien kera. Tapparan laitahyökkääjä Kasper Simontaival on tyytyväinen siihen, että ensimmäinen MM-mitali on taskussa. Se hiukan hiertää mielen pohjalla, että vielä parempaakin olisi ollut tarjolla.

– Tietysti välierätappio oli pettymys koko joukkueelle. Olimme siinä USA:n porukkaa vastaan aika hyvin pelin päällä, ja ottelu oli melkoisen tasaväkinen, Simontaival arvioi.

– Olihan se kova paikka, kun ensin tulimme kolmoserässä tasoihin, ja sitten USA teki voittomaalin minuuttia ennen peliajan päättymistä. Siinä jäi liian vähän aikaa uuteen tasoitukseen.

Suomi ei hävinnyt välierässä mitenkään heikolle joukkueelle, sillä USA vei lopulta maailmanmestaruuden loppuottelussa Kanadaa vastaan maalein 2-0.

Pronssiottelu Venäjää vastaan oli pitkään tasainen. Käänne tuli kolmannen erän alussa, kun Suomi meni maalin verran johtoon. Venäjä ei löytänyt enää riittävästi puhtia tasoitukseen, ja kahden viimeisen minuutin aikana Suomi pääsi maalaamaan kahdesti tyhjään maaliin, kun Venäjä yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

– Meillä oli kisoissa tosi hyvä porukka, jolla olisi ollut mahdollisuudet yltää kirkkaammillekin mitaleille. Meillä oli pitkä kisareissu, ja ehdimme hitsautua hyvin yhteen. Nyt vain kävi näin, tällä kertaa, Simontaival summasi turnausta.

Kasper Simontaival ahdistelee USA:n maalilla välierässä, jonka Suomi lopulta hävisi USA:n tehtyä voittomaalin minuuttia ennen ottelun päätöstä. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto / Pasi Mennander

Tavoitteena tasokas suoritus joka ottelussa

Miehen omat tehot olivat turnauksessa 4 maalia ja 3 syöttöä. Hän on suurimmaksi osaksi tyytyväinen suorituksiinsa, vaikka viimeinen alkulohkon ottelu Kanadaa vastaan ja puolivälierä olisivat saaneet mennä hiukan paremminkin.

Turnauksessa ei nähty eri joukkueilta isoja yllätyksiä suuntaan eikä toiseen. Kaikki eivät ehkä odottaneet Suomen voittoa Ruotsista puolivälierässä.

– Me kyllä tiesimme, että voitto tulee.

Simontaival pääsee ikänsä puolesta vielä seuraaviinkin alle 20-vuotiaiden MM-mittelöihin. Tavoite on olla mukana, jos näytöt vain riittävät.

– Parannettavaa minulla on ainakin siinä, että pystyisin pitämään hyvän ja tasaisen suoritustason jokaisessa ottelussa. Tässä kohtaa on vielä liikaa vaihtelua.

Suomen joukkue kävi heti maahan tultuaan koronatestissä, ja Simontaivalkin on ollut sen jälkeen omaehtoisessa karanteenissa. Tämä vaihe päättyy, jos ensi sunnuntaina otettava toinen testi on myös negatiivinen.

Kotimaan kiekkoliigan pelit odottavat ensi viikosta alkaen, pienen lepotauon jälkeen. Tappara on nyt sarjataulukossa yhdeksäntenä.

– Meillä on pelissä vielä paljon parannettavaa, ja me myös pystymme parempaan, Simontaival uskoo ja luottaa omiensa otteisiin sarjan kääntyessä kevään puolelle.

Lue myös:

Kasper Simontaival pelasi Fortunassa sarjaotteluita jo 3-vuotiaana – lahjakkuus ja tunnollinen harjoittelu ovat pohjustaneet tietä kohti NHL-kenttiä

 

Leave a Comment