Määränpää häämöttää jo lähellä

Olemme tänä syksynä olleet useamman kerran 4- ja 5-vuotiaiden päiväkerholaisten kanssa kirkossa ja he ovat nauttineet siitä suuresti. Kirkossa on ollut ihana tutkia paikkoja, leikkiä piilosta ja tulla tutuksi koko seurakunnalle tärkeän paikan kanssa. Viimeisimmällä kerralla olimme rakentaneet kirkkoon melkein koko kerhokerran kestävän jouluseikkailun. Minä ja työtoverini kanttori Emilia Suomala olimme innoissamme: tästä tulee hauskaa!

Seikkailu kulki pikku aasin matkassa kirjaa Pikku aasi ja Betlehemin kuningas lukien. Aasi halusi kovasti nähdä kuninkaan, joka oli huhun mukaan syntynyt tallissa ja toivoi saavansa nähdä kuninkaan hymyilevän sille. Luimme kirjaa aukeama kerrallaan ja joka kohdassa oli jokin kirjaan liittyvä tehtävä.

Lähdimme liikkeelle eteisestä, jossa piti etsiä aasin kuvia ja lauloimme sekä soitimme kapuloilla Pienen aasin askeleita. Jokainen lapsi pääsi vuorollaan johtamaan jonoa seuraavalle etapille.

Matkan varrella oli pimeää ja kuljettiin taskulampun valossa. Aasi kohtasi mäkiä ja kiviä, joten lapset kiipesivät penkkien yli, sukelsivat tunnelista, tasapainoilivat kivillä ja laudoilla. Matkalla aasi tapasi enkeleitä, joten kirkosta etsittiin enkelin kuvia ja seurattiin enkelien jalanjälkiä.

Valitettavasti aasi kohtasi matkallaan myös vaikeuksia: pimeässä eksyi helposti ja lasten kanssa käytiin keskustelua, mitä pitää tehdä jos eksyy. Toiset eläimet olivat ilkeitä aasille, vähättelivät sitä ja sanoivat, ettei aasi kelpaa edes kumartamaan uutta kuningasta. Me siis lauloimme omalla matkallamme erilaisista tunteista ja riidan sopimisesta, mutta myös erilaisista eläimistä ja Leijonanmetsästyksestä.

Aasin matka oli pitkä, joten välillä piti pysähtyä syömään välipalaa ja eväät maistuikin meille kaikille oikein hyvin. Aasin matkan ollessa loppusuoralla, näkyi taivaalla valtavan kirkas tähti, jollaisia mekin askartelimme.

Seikkailun lopussa niin aasi kuin mekin löysimme suuren aarteen: joulun ihme, Jeesus lapsi! Seimen luota löytyi myös konkreettinen aarre, suklaamunat kaikille. Seimen luona sytytimme adventtikynttilöitä, lauloimme jouluisia lauluja ja mietimme matkaa.

Matkalla oli monenlaista puuhaa ja tärkeää tehtävää, mutta kaikki ei silti ollut helppoa. Yhteistyössä kuitenkin pääsimme perille.

Matkaa jouluun on jo kuljettu hyvin pitkälle ja määränpää häämöttää jo lähellä. Aivan kuten seikkailussamme, joulun valmisteluissa on monenlaista puuhaa ja tekemistä, mutta toivottavasti myös rauhoittumista, kuuntelua ja mietiskelyä.

Jouluaattoon on vielä viikko aikaa ja toivon, että voit jo pikkuhiljaa rentoutua joulun tunnelmaan, iloita Jeesuksen syntymästä ja tuntea rakkauden lämmön, jonka Jeesus toi koko maailmalle. Jeesus syntyi Kuninkaaksi meille kaikille, niin suurille kuin pienille, eikä kukaan meistä ole liian vähäpätöinen saamaan hymyä Kuninkaalta.

Henna Mäkiranta

lastenohjaaja

Oriveden seurakunta

Leave a Comment