Oikaisuvaatimus ei ole poliittinen

Oriveden Sanomien 11.11.2020 ilmestyneessä lehdessä käsiteltiin kolmessa eri kohdassa villasukkajuoksukoordinaattorin valintaa ja siitä Oriveden Perussuomalaisten toimesta tehtyä oikaisuvaatimusta.

Kaupunginhallitukselle on toimitettu kirjallisena oikaisuvaatimus, jossa selvitetään tarkkaan syyt valituksen tekemiselle. Tuon oikaisuvaatimuksen liitteenä on lukuisia kuvakaappauksia valitun henkilön toiminnasta sosiaalisessa mediassa juuri valituksi tulemisensa jälkeen.

Oriveden Perussuomalaisten valitus ei perustu poliittisille mielipiteille. Oriveden Perussuomalaisten oikaisuvaatimus perustuu valitun henkilön käyttäytymiselle välittömästi hänen tultuaan valituksi.

Mainittu oikaisuvaatimus liitteineen löytyy Oriveden Perussuomalaisten fb-sivuilta. Kehoitamme lämpimästi kaikkia lukemaan sen ja tutustumaan sen liitteisiin. Sen jälkeen jokainen voi pohdiskella, onko oikaisuvaatimuksessa kuvaillulla tavalla toimiva henkilö todellakin sopiva tehtävään, jossa edellytetään viestintätaitoja ja yhteistyökykyä kaikkien kaupunkilaisten kanssa.

Muutama paikallispoliitikko on innokkaiden kesäasukkaiden lisäksi yrittänyt kerätä itselleen irtopisteitä väittämällä oikaisuvaatimusta poliittiseksi. Tuo on täyttä puppua. Oikaisuvaatimus perustuu vain ja ainoastaan valitun henkilön omaan käyttäytymiseen valituksi tultuaan.

Perussuomalaiset arvostavat mielipiteenvapautta. Siksi oikaisuvaatimuksen tekeminen oli pitkän harkinnan takana.

Oriveden Perussuomalaiset eivät ole ollut yhdistyksenä tai yksittäisinä henkilöinä asian tiimoilta yhteydessä kaupunginhallituksen jäsenten kanssa. Oriveden Perussuomalaisilla ei ole myöskään edustusta kaupunginhallituksessa.

Lähtökohtamme on ollut se, että jokainen oikaisuvaatimuksemme lukenut kyllä ymmärtää, mistä siinä on kyse ja osaa tehdä asian tiimoilta oikeita päätöksiä. Muutamaa paikallispoliitikkoa ja kesäasukasta lukuunottamatta näin on nähdäksemme ollutkin.

Sami Kymäläinen

puheenjohtaja

Jari Latomäki

varapuheenjohtaja

Oriveden Perussuomalaiset ry

Leave a Comment