Jäitä hattuun Roselliin haikailijat!

Olemme iloisia, että toimituksenne on valppaana ja julkaisumyönteinen kotiseutumuseo Rosellin kuulumisista. Nyt artikkeli Katot kuntoon museoavustuksella on kuitenkin aiheuttanut innostusta, johon emme voi vielä kesän aikana vastata.

Lehtiteksti OS 13.5. 2020 s. 12 toteaa: ”Kunnostustöiden keskiössä oleva päärakennus avaa kesän alussa ovensa kotiseutumuseona.” Teksteillä on tietysti toisistaan eroavat ymmärtäjänsä, mutta kotiseutumuseofanit kävivät jo soittelemaan myönteisestä avausuutisesta, mikä ei pidä paikkaansa. Vieläpä 16.8. Roselliin suunniteltu Elojuhlakin on peruttu.

Rosellissa tarvitaan yhä myös ammattilaisten työpanosta, ja heille talkoolaisetkin antavat työrauhan. Talkoolaiset kokoontuvat varoetäisyydet muistaen kutsun saadessaan töihin Roselliin, mutta yleisötilaisuudet on valitettavasti tältä kesältä peruttu.

Valtiovalta on antanut harkittuja ohjeita museoiden avaamisesta kesäkuun alussa, mutta kotiseutumuseotoimikuntamme  ei vielä pysty takaamaan turvallisia järjestelyjä yleisölle. Esimerkiksi vesi käsienpesuun tai kahvitteluun kuljetetaan yhä pöntöissä mukana kutakin talkookertaa varten.

Toivomme myös innokkaiden lahjoittajien toistaiseksi pidättyvän lahjoituksistaan, koska tilat eivät ole valmiina edes evakosta kotiutetuille esineille. Työ kotiseutumuseofanien ja itse kohteen puolesta jatkuu täten tasaisen turvallisesti.

Kotiseutumuseotoimikunta

Eräjärvi-Seura ry.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?