Oriveden seurakunta vastaa Läheisensä menettäneelle: ”Kyseessä oli yksinkertaisesti unohdus”

Kiitos palautteesta nimimerkille ”Läheisensä menettänyt”.

Pahoittelut seurakunnan puolesta kirkon ovien kiinni olosta 3. toukokuuta, sillä kyseessä oli yksinkertaisesti unohdus johtuen useiden asioiden summasta.  Harmillista, että jouduit pettymään, kun kirkon ovet eivät olleet avoinna, kuten kirkollisissa on luvattu.

Olemme pitäneet ovia auki kirkossa kahden tunnin ajan, mutta olemme muuttamassa sunnuntaina 17. toukokuuta alkaen kirkon aukiolon hiljentymistä ja rauhoittumista varten tunnin mittaiseksi toukokuun loppuun saakka. Aukaistessamme ovet hiljentymistä varten poikkeusolojen alkaessa odotimme, että hiljentymiselle ja keskustelulle olisi ollut enemmän tarvetta kuin sille on ollut. Seurakunnalla on pappien päivystysnumero olemassa sielunhoidollisia ja muita akuutteja tilanteita varten. Tämä numero löytyy lehdessä toisaalla olevista seurakunnallisista ilmoituksista.

Viime viikolla tulleiden uusien ohjeistusten myötä kesäkuun alusta saamme kokoontua yhteiseen jumalanpalvelukseen kirkkoihin sillä rajoituksella, että paikalla saa olla enintään 50 henkilöä. Tällöin on mahdollista kokoontua yhdessä jumalanpalvelukseen rukoilemaan ja hiljentymään.

Mika Tapiolinna

kirkkoherra

Oriveden seurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?