Mitä miettii luonnonsuojeluyhdistys?

Koronan lisäksi seudullamme puhutuin asia viime päivinä on ollut Nihuantaustan ylänköalueelle suunnitellut tuulivoimalat. Olen vuosien varrella tottunut ja osin ymmärtänytkin sitä, että paikallinen luonnonsuojeluyhdistys on ottanut voimakkaastikin kantaa erilaisiin maisemallisesti arvokkaiden kohteiden metsänhakkuisiin.

Menin OSL:n sivuille katsomaan, mikä on ajankohtaista tänään. Hämmästyin suunnattomasti, koska sieltä löytyi vain tarinaa Eräpyhän tuhoamisesta ja Punkaniemen hakkuista. Sanallakaan ei mainittu tuulivoimaloiden vaatimista valtavista avohakkuista saati järkyttävistä satojen neliökilometrien alueelle ulottuvista maisemahaitoista.

Toivon, että Oriveden Seudun Luonnonsuojeluyhdistys kertoo avoimesti kantansa tähän hankkeeseen.

Aapo Sikiö

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?