MAINOS
|

Oriveden apteekkipalvelut kehityksen etujoukoissa

Oriveden apteekki, Pohjoisviitta

– Asiakkaat ovat löytäneet uudet palvelumme mukavasti – tuovathan ne helppoutta elämään, iloitsee proviisori Sari Kanerva Oriveden apteekista.

– Käytetyin palveluistamme on noutolokero Oriveden apteekin oven pielessä. Siitä voi noutaa vaikkapa verkkoapteekkitilauksensa jonottamatta. Myös jos joku lääke on jäänyt jälkitoimitukseen, niin sen voi toimituksen voi sopia noutolokeroon. Ainoana rajoituksena ovat huumaavat tai kylmäsäilytettävät lääkkeet.

Oriveden apteekin verkkoapteekki osoitteessa oriapteekki.fi on toiminut jo muutaman vuoden ja sieltä voi ostaa myös reseptilääkkeet helposti ja kätevästi. Sitä käyttävät Sari kanervan mukaan paljon erityisesti kauempana asuvat asiakkaat.

Verkkoapteekista ostetut tuotteet voi sopia toimitettavaksi johonkin apteekin toimipisteistä eli Oriveden apteekkiin tai noutolokeroon, Korkeakosken sivuapteekkiin tai Eräjärven palvelupisteeseen, joka toimii Eräjärven kyläyhdistyksen tiloissa. Luonnollisesti ne voi pyytää postitse kotiin tai niin halutessaan ostaa kotiinkuljetuspalvelun. Huumaavia tai kylmäsäilytettäviä lääkkeitä ei myydä verkkoapteekin kautta, vaan ne on aina ostettava suoraan apteekista.

Laiturin nokasta yhteys apteekkiin

Uusinta uutta on videoapteekki Remomedi.

– Apteekkien toiminta ja tietosuoja ovat tosi tarkkaan säädeltyjä ja siksi emme voi tarjota asiakkaille tavallista puhelimessa asiointia reseptilääkkeiden osalta, koska emme voi puhelimessa tunnistaa asiakasta. Siihen pulmaan videoapteekki tuo helpotuksen.

Videoapteekkisovellus ladataan älypuhelimeen ja alkajaisiksi siellä tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Se on tietosuojan kannalta vaadittu vahva tunnistus. Sen jälkeen asiakas voi soittaa sovelluksen kautta suojatun videopuhelun ja asioida vaikka sieltä laiturin nokasta keskellä kesää. Tallentamalla maksukorttitiedot sovellukseen, voi ostoksen myös maksaa asioinnin yhteydessä.

– Kun asiakas soittaa meille, farmaseutti näkee hänen tietonsa ja henkilötunnuksensa kuvan yhteydessä, Kanerva kertoo.

Oriveden apteekki, Pohjoisviitta

Videoapteekkia voi käyttää myös läheisensä puolesta, jos hän on tehnyt suomi.fi -palvelussa asiointivaltuutuksen. Kun valtuutus on tehty ja henkilö soittaa meille videoapteekissa, niin apteekissa voidaan tarkistaa lupa puolesta asiointiin. Asiointivaltuutuksen voi tehdä 25 vuodeksi kerrallaan. Ikäihmisten kohdalla ongelma on kuitenkin usein se, ettei heillä ole verkkopankkitunnuksia, joiden avulla valtuutuksen voi tehdä.

Varmistu lääkityksesi turvallisuudesta

Muita asiakkaan arkea helpottavia palveluja ovat esimerkiksi annosjakelupalvelu ja lääkkeiden yhteisvaikutusten seuranta. Annosjakelupalvelun avulla omainen voi omaa kuormaansa helpottaa tilaamalla läheiselleen annosjakelun. Päivittäiset lääkeannokset toimitetaan valmiiksi pussitettuina kerta-annoksina siten, että kukin lääkeannos on omassa annospussissa lääkkeen ottoajankohdan mukaan. Apteekki toimittaa kerralla kahden viikon tai enintään kuukauden lääkkeet pussirullassa.

Oriveden apteekissa on käytössä yhteisvaikutusohjelma, jolla asiakkaan lääkitystä voidaan tarkastella kokonaisuutena ja huomioida mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset, asiakkaan lääkeaineyliherkkyydet ja allergiat. Keskittämällä lääkeostoksensa Oriveden apteekkiin voi varmistaa oman lääkityksensä turvallisuuden. Ongelmia voi syntyä esimerkiksi reseptilääkkeen ja ilman reseptiä saatavan lääkkeen tai luontaistuotteen yhdistelmästä.

Lääkehoidon arviointi on apteekin tarjoama erillinen, maksullinen palvelukokonaisuus, jossa paneudutaan asiakkaan lääkitykseen kokonaisvaltaisesti ja syvällisemmin kuin reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä on ajallisesti mahdollista. Apteekissa on neljä farmaseuttia, joilla on lisäpätevöitymiskoulutus liittyen lääkitysten arviointeihin.

Oriveden apteekki kuuluu myös Suomen suurimpaan apteekkiketjuun, Avainapteekkeihin. Sen ansiosta kanta-asiakas saa bonusta lääkkeettömistä valmisteista.

 

YHTEYSTIEDOT:

Oriveden apteekki, Keskustie 36, 35300 Orivesi

Puh. 03 357 6800

Ma-pe 8.30-19.00,  la 9.00-15.00 (touko-elokuussa 9.00-16.00 ja su 11.00-15.00)

 

Korkeakosken sivuapteekki, Koskitie 50, 35500 Korkeakoski

puh. 03 335 8230

Ma-pe 9.00-16.30, kesä-heinäkuun keskiviikot suljettu

 

Eräjärven palvelupiste, Eräjärventie 1591, 35220 Orivesi

puh. 040 350 1253

Ma 9-15, ti-pe 9-17

MAINOS


Leave a Comment