Hus pois, paha noita, talikkoa vastaan älä suotta koita! – ennestään tuttu noita on lisäksi vielä eksynyt lentoreitiltään nyt myös Yliskylässä

Aiemmin Pesosena tutuksi tullut kaveri koittaa nyt häätää ei-toivottua vierasta eli noita-akkaa pois pihapiiristä huonoa onnea huomasta. Häätämishommissa tarvitaan talikkoakin. Kuva: Raimo Kuivajärvi

Viitapohjaan on poikennut tänä vuonna ei-toivottu pääsiäisvieras: noita-akka.

– Onneksi toi kaveri yrittää talikolla hätistää sen tuosta paalusta lentoon, sanailee perinteisen leikkisät pääsiäiskuvat lähettänyt Raimo Kuivajärvi.

Lue myös: Tänä pääsiäisenä noita hyppäsi toteemipaaluun – sen sijaan toinen Raimo Kuivajärven pihan noidista ei ole päässyt paistattelemaan auringossa

Lue myös: Lumi teki tepposet päistikkaa klapikuormaan päätyneelle pääsiäisnoidalle – ”Kyllä se siitä elpyy ja lähtee lentoon taas pääsiäisen jälkeen”

Kuivajärvi toteaa vähän vaatimattomastikin, ettei ole täksi vuodeksi keksinyt mitään uutta, vaan pihalla häärii sama, tuttu porukka.

– Ne tekevät vähän mitä sattuu, ei niistä aina tiedä oikein, hän lohkaisee.

– Sama noita-akka oli tolpannokassa viime vuonnakin. Tuo kaveri, joka koittaa hätistellä noitaa pois, on samainen kaveri, joka on toiminut Pesosena Viiru-kissansa kanssa. Sama kissa on nyt noita-akalla luudan päällä, Kuivajärvi kertoo.

Lue myös: Tonttu kiipesi tikkaille kurkistelemaan omin jaloin, mutta kissan ja poron tanssi vaatii avukseen traktorin lasinpyyhkijän moottorin – vaarin nukkeleikit toivat voiton Oriveden Sanomien kansikuvakisassa

Kuivajärvi kertoo, että noita-akkaa pois ajavan kaverin toiminta perustuu siihen, että noidan on uskottu tuovan epäonnea.

– Noitahan toi pahaa onnea, teki lehmille kiusaa, eikä vasikoita syntynyt, jos noita-akat pääsivät pääsiäisenä reuhkaamaan, hän taustoittaa.

Viitapohjanraitilla väki osaa Kuivajärven mukaan jo etukäteen kaipailla hahmoja.

– Kyllä siinä taas on autoja stopannut. Vähän myös osataan jo kysyä, että tuleeko niitä.

Noita-akka ei ole oikein haluttu vieras tänä pääsiäisenä Viitapohjassa. Kuva: Raimo Kuivajärvi
– Kissa olisi kai lentoon lähdössä silmät kiiluen, Raimo Kuivajärvi arvelee. Kuva: Raimo Kuivajärvi

Reittisuunnittelu meni mönkään

Paljastettakoon lisäksi, että Viitapohjan lisäksi Kuivajärvellä on näppinsä pelissä myös sen noita-akan kanssa, joka on harhaantunut lentoreitiltä Yliskylässä.

Sieltä Kuivajärvi hankki viime vuonna loppukesästä vanhan muonamiehenpirtin, jota on talven mittaan kunnostanut.

Lue myös: Hullua tai ei, Raimo Kuivajärvi aikoo remontoida Tori-löytönsä, vuonna 1885 rakennetun muonamiehenpirtin, jolle nimikin on jo valmiiksi mietitty – ”Kun saa vanhan uudestaan henkiin, se on jotain sekin”

– Vein noidan sinne naapureiden iloksi, Kuivajärvi kertoo.

– Talvella siellä kurkki tonttu ovenreiästä. Se oli kiinnostanut yhtä poikaa, joka oli seurannut valojen syttymistä ja sammumista tonttujen touhutessa talossa, jossa ei ole ennen ollut mitään. Se oli ollut aika jännittävää.

Yliskylässä noita on eksynyt lentoreitiltään. Kuva: Raimo Kuivajärvi
Eiköhän tämäkin noita taas pääsiäisen jälkeen elvy ja nouse takaisin lentoon… Kuva: Raimo Kuivajärvi

Leave a Comment