Mandi Kahilaniemen taitoluistelukausi huipentui viikonlopun kultafinaaliin – hän luisteli pisteet 32.01

Mandi Kahilaniemi
Mandi Kahilaniemen ohjelma tällä kaudella on sambakarnevaaliteemainen. Viikonloppuna Kahilaniemi kilpaili A-silmut-sarjan kultafinaalissa Tampereella. Arkistokuva: SJ p.h.o.t.o.s

Tapparan Taitoluistelijoita edustava orivesiläinen Mandi Kahilaniemi luisteli viikonloppuna A-silmut-sarjan valtakunnallisessa kultafinaalissa, jossa oli mukana ranking-tilastojen mukaan Suomen 28 parasta kyseisen sarjan luistelijaa.

Lue myös: Orivesiläistaitoluistelija Mandi Kahilaniemi on valittu A-silmujen valtakunnalliseen kultafinaaliin – ”Enpä olisi itse kauden alussa uskonut, että voisin tässä sarjassa kultafinaaliin yltää vielä tällä kaudella”

Kahilaniemi sijoittui Tampereella käydyssä kilpailussa sijalle 24. Hänen pisteensä olivat 32.01. Ennen kilpailua Kahilaniemi oli ranking-tilastoissa sijalla 27., joten tähän tuli parannusta muutama sija.

Ykkössijan kilpailussa vei Kooveen Enni Möttönen pistein 40.72. Toiseksi sijoittui Rauman taitoluistelijoiden Lindia Ranne, joka luisteli pisteet 39.53. Kolmanneksi kilpailussa ylsi Kahilaniemen seurakaveri Lumi Hartikainen, 38.74.

Aiemmin Kahilaniemi kertoi Oriveden Sanomille, ettei hän olisi uskonut, että voisi jo tällä kaudella luistella kultafinaalissa sarjassa, jossa kilpailee kaksikin vuotta vanhempia luistelijoita.

– Enpä olisi itse kauden alussa uskonut, että voisin tässä sarjassa kultafinaaliin yltää vielä tällä kaudella, hän ihmetteli finaalipaikan ratkettua maaliskuun alussa.

Kamelipiruetissa uusi vaikeustaso

Kisapaikalla Mandia kannustanut äiti Sini Kahilaniemi kertoo, että teknisesti finaalin ohjelma oli perustasoa.

– Hieman horjahduksia. Kaksoisritti jäi harmillisesti hieman vajaaksi, mutta esimerkiksi kamelipiruetissa Mandi saavutti ensimmäistä kertaa kilpailuissa uuden vaikeustason.

Mandi Kahilaniemi oli itse ollut erittäin pettynyt perusluistelusta, tulkinnasta ja esittämisestä saamiinsa pisteisiin, sillä ne ovat olleet koko kauden hänen vahvuutensa. Kauden ennätyspisteet niistä ovat 19.10, mutta finaalissa hän sai kauden huonoimmat pisteensä 16.10.

– Pienet horjahdukset vaikuttavat tuomareiden kokonaisarvosteluun, ja ehkä vauhti oli tuossa kisassa normaalia hitaampi, kun Mandi koitti keskittyä huolellisuuteen niin kovasti, Sini Kahilaniemi analysoi.

Kultafinaalin jälkeen Mandi Kahilaniemi aloitti viikon mittaisen lomansa ennen uuden kauden starttaamista. Perusharjoittelu jatkuu juhannuksen korville, minkä jälkeen alkaa kuukauden treenitauko. Tauon aikana on leireiltävä pari viikkoa. Juhannuksen jälkeen Mandi Kahilaniemi suuntaakin kavereiden kanssa leireilemään Saksan Oberstdorfiin. Toinen leiri on heinäkuussa lähes kotimaisemissa Tampereella.

Kilpailut jatkuvat ensi kaudella samassa A-silmut-sarjassa. Myös ohjelma pysyy samana.

– Toivottavasti ensi kaudella saisi erityisesti teknisiä pisteitä ylöspäin ja sitä kautta voisi tavoitella korkeampia sijoituksia, Kahilaniemet toteavat.

– Kultafinaaliin pääsy, tasaisen varmat suoritukset ja pisteiden vakiinnuttaminen 32:n–33:n tuntumaan olivat hyvää tältä kaudelta. Sellainen huippusuoritus, jossa samassa kisassa sekä tekniset pisteet että komponentit olisivat ennätystasolla, jäi uupumaan, mutta ensi kaudella sitä kohti, he jatkavat.

Juttua muokattu 26.3.2024 kello 11.20: lisätty Mandi Kahilaniemen ranking-sijoitus ennen kultafinaalia ja sen paraneminen finaalin myötä. Lisäksi tekstiin on lisätty väliotsikko ja sen jälkeen Sini Kahilaniemen kisapaikalta kertomat havainnot ja repliikit sekä ensi kauden kuviot ja suunnitelmat.

Leave a Comment