OrPolta oli neljä hiihtäjää mukana Hopeasompa-kilpailuissa Vöyrillä – Amanda Onnela oli sprintin 15., myös viestijoukkue paransi roimasti viime vuodesta

Amanda Onnela
Amanda Onnela osallistui viime talvena ensimmäisiin Hopeasompa-kilpailuihinsa. Ne olivat ikimuistoinen kokemus. Tänä vuonna hän paransi kauden pääkisoissaan sijoituksiaan reilusti viime vuodesta. Arkistokuva: Kirsi Onnela

Oriveden Ponnistukselta oli matkassa neljä hiihtäjää 12–16-vuotiaiden maastohiihdon Hopeasompa-tapahtumassa, joka järjestettiin viikonloppuna Vöyrillä.

Kilpailut starttasivat perinteisen sprintillä. Siinä N14-sarjan voitosta mitteli 128 hiihtäjää. Karsinnasta erävaiheisiin eteni Amanda Onnela, joka oli lopulta koko kilpailun 15.

Lue myös: Oriveden Ponnistuksen hiihtäjä Amanda Onnela sivakoi Pirkan hiihdon 45 kilometrillä tyttöjen sarjan kakkoseksi – tärkein tavoitekin täyttyi: ”Aika lailla koko matkan oli kivaa”

Hän oli mukana Hopeasompa-kilpailuissa ensimmäistä kertaa viime vuonna. Nyt sijoitukset paranivat reippaasti. Viime vuonna hän oli sprintissä 59. ja normaalimatkalla 58.

Lue myös: Ensimmäiset Hopeasompa-hiihdot saivat Amanda Onnelan leijumaan, vaikkei kolmen kilometrin perinteisen kisa suunnitelmien mukaan mennytkään – nuori hiihtäjä on asettanut itselleen selvän tavoitteen, ja yksi unelmakin olisi

Muista orpolaisista Emmi Hämäläisen sijoitus oli sprintissä oli 57., Elli Lepän 89. ja Siiri Jokisen 104.

Sama nelikko jatkoi seuraavana päivänä kilpailujaan vapaan kolmen kilometrin matkalla. N13-sarjassa Emmi Hämäläinen oli 40. ja Siiri Jokinen 62. Hämäläinen taittoi matkan aikaan 9:09.6, ero kärkeen noin minuutti kymmenen sekuntia. Jokisen aika oli 9:33.8 ja ero kärkeen reilut puolitoista minuuttia. Amanda Onnelan sijoitus N14-sarjassa oli 21. Hänen aikansa oli 8:45.8. Hän jäi voittoon hiihtäneestä Haapaveden Urheilijoiden Martta Pekkalasta 41,4 sekuntia.

N13-sarjassa maaliin tuli 106 hiihtäjää ja N14-sarjassa 74 kilpailijaa.

Orpottarien osalta Hopeasompa-viikonloppu päättyi 3×3 kilometrin perinteisen viestiin, jossa ensimmäisen osuuden hiihti Emmi Hämäläinen. Toisella osuudella viestiä vei Elli Leppä. Ankkuri Amanda Onnela toi joukkueen maaliin sijalla 16. Taakse jäi parikymmentä joukkuetta. Voiton kilpailussa vei Ski Jyväskylän ykkösjoukkue, josta OrPo jäi vajaat kaksi ja puoli minuuttia.

Viestijoukkue hiihti samassa kokoonpanossa kuin viime talven Hopeasompa-kilpailuissa. Sijoitukseen tuli roima parannus, kun se viime vuonna oli 30.