Ole niin kuin Sauli – löydä itsesi katsomosta kannustamassa kotijoukkuetta voittoon

Olin ensimmäistä kertaa katsomassa naisten Mestaruusliigan lentopallo-ottelua. Voin jo tältä istumalta sanoa, että kerta ei jää viimeiseksi.

Suurin piirtein näillä sanoilla Lapin Kansan päätoimittajaksi siirtynyt kollegani Sauli Pahkasalo kirjasi tuntemuksiaan sosiaaliseen mediaan, kun hän oli tammikuun lopulla ollut lehtensä kautta otteluisäntänä Arctic Volleyn lentopallo-ottelussa. Kyseisessä ottelussa rovaniemeläisjoukkue kohtasi OrPon, ja vielä voitokkaasti.

Mestaruusliigan runkosarjan ottelut ovat ohi, mutta lentopalloa pelataan vielä niin Rovaniemellä kuin Orivedellä. Molemmat joukkueet selvittivät tiukkojen vaiheiden jälkeen tiensä pudotuspeleihin. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että perjantaina Oriveden liikuntahallille tarvitaan kannustusjoukkoja runsain mitoin paikalle siivittämään OrPo voittoon.

Orivesi on ehdottomasti urheilupaikkakunta. Sen voi jo päätellä tämänkin lehden sivuilta: niillä on runsaasti uutisia paikkakuntalaisten urheilumenestyksestä. OrPon naisten lentopallojoukkue on vain yksi monista ylpeyden aiheista, mutta ehdoton tähti. Syykin on yksinkertainen: se pelaa lentopalloa kotimaan korkeimmalla sarjatasolla.

Jokainen paikkakunnalla harrastettava laji, jokainen joukkue ja jokainen urheilijanalku ovat tärkeitä. Lajien ja niiden harrastajien ei kannatakaan syyllistyä toisten kadehtimiseen, vaan valita tieksi kannustaminen.

Nyt kannustusta tarvitsevat OrPon naiset. Ole siis niin kuin Sauli ja löydä itsesi katsomosta kannustamassa kotijoukkue voittoon.

Leave a Comment