Poliittisia pönöttäjiä – sellainen ei Sanna Marin ollut Mökin muijan mielestä

Lapista Hankoon, sanoi puolustusministerimme. Ei sentään Hangosta Petsamoon, kuten Sillanpää marssilaulussaan. Innoissaan hän totesi, että ryhtyy puuhaamaan lakia, joka kieltää reservistä eroamisen. Seuraavina päivinä reservistä erosi ennätysmäärä kansalaisia.

Tämänkaltaisia sammakoita päästävät suustaan monet muutkin poliitikot. Viisainta tietysti olisi pysyä hiljaa, pönöttää paikallaan ja kertoa puolueensa vakaasta linjasta.

Ansioituneilla poliitikoilla on vaikutusvaltaa ja sitä he tietysti käyttäväkin, omaksi edukseen. Kaasuputki-Paavo, tuulimylly-Mauri ja mitä näitä on. Näin he ovat hakeneet mukamas riittämättömiin eläkkeisiinsä lisäpotkua.

Jos on toiminnallaan saanut kotimaassaan aikaan Euroopan kovimman verotuksen, niin seuraavaksi kannattanee siirtää kirjansa esimerkiksi Maltalle. Tyypillisesti poliitikkojen möläytykset, kieroilut, sekoilut ja jopa rikokset vaietaan kuoliaaksi puoluetovereiden taholta. Ainahan voi sattua, että se oma jalkakin lipeää.

Poikkeuksena on entinen pääministerimme Sanna Marin, joka perusteellisesti peittosi perinteiset pönöttäjät. Olen kunnioittanut monia naisia, mutta poliittisen elämän nykyhistoriassa Sanna on ehdoton ykkönen.

Hän toteutti puolueensa sulle-mulle-linjaansa 24.2.2022 asti. Sannan kasvot Butchan teloituspaikalla Ukrainassa kuvasivat tunteita, joihin kaikki voivat yhtyä.

Tavalliset suomalaiset pakottivat kerrankin myös poliittiset päättäjät, ehkä jopa presidentin toimimaan Nato-asiassa. Marinin inhimillisyys ja kannanotto julmuuksiin vaikutti, eikä vain Suomessa. Hän matkusti nahkatakissaan Ruotsiin ja käytännössä pakotti myös ruotsalaiset hakemaan Nato-jäsenyyttä.

Ymmärrän hänen lähtönsä politiikasta. Hän ajatteli ihan itse ja teki sellaista, jota soisi muidenkin poliitikkojen tekevän. Luopua pönöttämisestä, sisäisestä korruptiosta, juonittelemisesta, kampittamisesta ja omien etujen ajamisesta. Ehkäpä sitten joku kansainvälinen yritys huomaisi, että tässäpä on pätevä nainen tai jopa mies, jolla meillä olisi käyttöä.

Kansainvälinen naistenpäivä on 8. maaliskuuta. Meinaan purjehtia kylille täydessä tällingissä.

Mökin muija

Kirjoittaja on orivesiläinen tuumailija, joka pohtii pakinanomaisissa teksteissään elämän kulkua ja maailman tapahtumia.

Leave a Comment