OrPon A-tytöt tavoittelevat jälleen SM-mitaleita lentopallossa – lopputurnaus pelataan huhtikuussa Helsingissä

Vuosi sitten OrPon A-tyttöjen joukkue saavutti SM-hopeaa tällaisella ryhmällä. Joukkueen valmentajana toimi tuolloin Harri Raitala. Arkistokuva: Harri Raitala

Oriveden Ponnistuksen lentopallon A-tyttöjen joukkue on raivannut tiensä ikäluokan SM-lopputurnaukseen. Se tarkoittaa sitä, että joukkue taistelee jälleen SM-mitaleista.

Kahtena edellisenä vuonna OrPon A-tyttöjen joukkue on voittanut SM-hopeaa.

Lue myös: Hopeinen mitali harmitti OrPon A-tyttöjä hetkellisesti, mutta finaaliottelusta ei jäänyt mitään hampaankoloon – edes kannustuskyltissä esitetty toive ei saa valmentaja Harri Raitalan päätä kääntymään jatkosta, junnupelit ovat historiaa myös Oona Viljaselle

A-tyttöjen joukkue selvitti tiensä finaaliin SM-välieräturnauksessa Rovaniemellä 17. helmikuuta. OrPon kanssa samassa välierälohkossa pelasivat Arctic Volley, PuMa Volley ja Puijo Wolley.

OrPO voitti turnauksessa Puijo Wolleyn 0–2 (13–25, 13–25 ja samoin Arctic Volleyn 0–2 (17–25, 16–25). PuMa Volleylle OrPo hävisi 1–2 (25–21, 14–25, 14–16).  Tuon ottelun yhden erän voittaminen ratkaisi sen, että OrPo voitti välierälohkonsa ja varmisti siten paikkansa lopputurnauksessa. Lohkosta kaksi parasta eteni finaaliin.

Kokoonpanossa 17 nimeä

Turnauksessa joukkueen kokoonpanoon kuuluivat Henna Strengell, Laura Yläjärvi, Pihla Lehtinen, Liisa Soimasuo, Moona-Maria Puputti, Laura Sarajärvi, Eve Kinnunen, Alina Syvänen ja Naomie Jeger.

Lisäksi kauden aikana otteluissa ovat pelanneet Sara Haarala, Eevi Reijonen, Venla Naaralainen, Emma Parkkari, Saga Koivikko, Anna Arvonen ja Ilona Syvänen. Joukkueen kokoonpanoon on nimetty myös Milla Haapaniemi, mutta hän ei ole pelannut yhdessäkään ottelussa.

Laura Yläjärvi on tehnyt kauden aikana A-tyttöjen 21 ottelussa 203 pistettä. Hän on sarjan pistetaulukossa viidentenä. Kärkipaikkaa pitää JyväsLentiksen Krista Kämppi 241 pisteellä.

OrPon Moona-Maria Puputti on myös pelannut 21 ottelussa ja hän on tehnyt niissä 152 pistettä. Myös Alina Syvänen on pelannut 21 ottelussa. Pisteitä hän on tehnyt 77.

Joukkuetta valmentaa Saara Puputti ja joukkueenjohtajana toimii Sanna Lehtinen.

Kahdeksan taistelee mestaruudesta

Lopputurnauksessa mitaleista OrPon lisäksi taistelevat viime vuonna mestaruuden vienyt Lempo-Volley, LP Viesti, Hämeenlinnan Lentopallokerho, Nurmon Jymy, Kempeleen Lentopallo, JyväsLentis ja PuMa Volley.

OrPon kanssa samassa lohkossa lopputurnauksessa pelaavat JyväsLentis, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Nurmon Jymy. Lohkoista kaksi parasta joukkuetta pääsee pelaamaan sijoituksista neljän parhaan joukossa.

Lopputurnauksen järjestää PuMa Volley Lehto Areenalla Helsingissä. Turnaus pelataan 20.–21. huhtikuuta.

Leave a Comment