Vaikeuksia oli aluksi, mutta OrPo voitti ne – vierasottelusta tuli tärkeät kolme sarjapistettä

OrPo, JymyVolley
OrPo on voittanut tällä kaudella JymyVolleyn kolme kertaa. Orivedellä joukkue oli vieraana tammikuun puolivälissä. Arkistokuva: Veli-Jussi Lietsala

Hankalalta vaikutti aluksi

OrPo ei kuitenkaan jäätynyt ensimmäisen erän niukasta tappiosta, kun se kohtasi keskiviikkona JymyVolleyn Nurmossa.

OrPo vei kolme seuraavaa erää ja siten koko ottelun 1–3 (25–23, 19–25, 22–25, 19–25). Näin pitikin käydä, sillä pudotuspelitoiveiden ylläpitämiseksi OrPon oli pakko voittaa ottelu.

Tiukka tilanne myös näkyi joukkueen otteissa Nurmossa. Peli oli ottelun alkuvaiheessa väkinäisen tuntuista. Vielä hankalampaa oli kuitenkin JymyVolleylla. Se teki ensimmäisessä erässä peräti kahdeksan syöttövirhettä, mutta tästä huolimatta se voitti erän.

Toisessa erässä OrPo sai pelin juonesta kiinni. Se pääsi heti erän alkuvaiheessa neljän pisteen karkumatkalle ja eteni jo tilanteeseen 11–18. Joukkue ei hyytynyt johtotilanteessa ja tasoitti erätilanteen.

Vaihdoilla tuli lisävirettä

Kolmannessa erässä OrPo oli tappiolla jo 9–3. Etumatka ei kuitenkaan ollut riittävä JymyVolleylle. OrPon päävalmentaja Fabio Menta otti Teija Vuorenmaan vaihtoon ja Nea Subotic otti hänen paikkansa.

Parin pallon jälkeen Subotic otti tärkeän hyökkäyspisteen ja tilanne oli 10–6. Tämän jälkeen JymyVolley joutui vaikeuksiin Milka Stijepicin kovien syöttöjen kanssa. Joukkue sai ne nostettua, mutta pisteet teki OrPo, joka nousi takamatkalta tasoihin tilanteeseen 10–10.

JymyVolley sai syöttövuoron itselleen, kun Subotic laittoi pallon hiukan leveäksi. Se ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tilannetta. Subotic nimittäin korjasi edellisen virheensä lyömällä pallon kenttään torjunnan käsien kautta.

Tämän jälkeen Subotic pääsi itse syöttämään. Syöttövuoroon mahtui muun muassa yksi ässä ja Suboticin siirtyessä sivuun syöttäjän paikalta tilanne oli 12–14. Pistetahti jatkui OrPolla vahvana myös Jessika Mursulan ja Jenna Ylivainion syöttövuoroilla. OrPo pääsikin jo maistelemaan erävoiton makua tilanteeseen 16–23.

JymyVolley taisteli kuitenkin erän loppuun saakka ja pääsi jo kahden pisteen päähän tilanteeseen 22–24. Erä päättyi kuitenkin OrPon voittoon, kun JymyVolley nosti pallon helposta tilanteesta huolimattomasti eikä joukkueen passari ehtinyt sitä pelastamaan.

Taistelua loppuun asti

Vielä neljännessäkin erässä kotijoukkue pääsi neljän pisteen karkumatkalle. Tilanne oli 12–8, mutta matka hyytyi siihen. Subotic, Ada Aronen ja Stijepic alkoivat iskea pisteitä. Kun kaiken kruunuksi Milla Haapaniemi teki kolme ässäsyöttöä peräkkäin, olivat erän pisteet OrPolle 14–18.

Kun passari Jenna Ylivainio peippaili vielä erän loppupuolella muutaman pisteen ja joukkueella peli kulki muutenkin, päättyi erä ja koko ottelun OrPon voittoon.

Ylivainio (8/+6) palkittiin OrPosta ottelun parhaana pelaajana. Pisterohmu oli Milka Stijepic (23/+17) ja JymyVolleyn syöttöjen kohteeksi joutuneen Ada Arosen tehot olivat 12/+3.

Ylivainio arvioi ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa voiton syyksi sitä, että OrPo pystyi lopultakin olemaan erien lopuissa vastustajaa tiukempi.

– Ensimmäinen erä ei ollut parasta peliä meiltä. Teimme siinä liikaa omia virheitä. Jymykin teki virheitä, mutta me emme saaneet otettua niistä hyötyä, Ylivainio analysoi ottelun alkua.

Samaan analyysiin oli päätynyt myös päävalmentaja Fabio Menta.

– Ensimmäisessä erässä teimme muutamia virheitä, sitten puolustus parani ja pelasimme maltillisesti, kuten olemme opetelleet, Menta sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Erien lopuissa saimme pidettyä oman pelimme kasassa. Toki Jymylle tuli pitkiä syöttöputkia, jotka meidän olisi pitänyt katkaista aiemmin, mutta kokonaisuudessaan otteluun voi olla tyytyväinen. Oma peli oli ehkä kokonaisuudessa ihan ok. Laiturit tappoivat palloa hyvin ja Milkaakin käytettiin hyvin takakentältä, Ylivainio jatkoi.

OrPo sai voitosta kolme tärkeää sarjapistettä, jotka nostivat joukkueen sarjataulukossa kuudenneksi. Pisteitä sillä on kasassa 28.

– Erittäin tärkeät pisteet meille tänään. Kohdistimme hyökkäystä Annika Koivuniemeen, jotta saisimme väsytettyä hänet. Tiesimme, että peli kulkee pitkälti Jada Bursen kautta, joten yritimme eristää hänet. Se toimikin hetkittäin hyvin. Passasimme hyvin, ja saimme eristettyä Bursen, Menta taustoitti.

Tilanne pudotuspeliviivan tuntumassa on kuitenkin kimurantti, sillä jatkopaikasta taistelevilla neljällä joukkueella on eri määrä otteluita jäljellä. OrPolla on pelaamatta vain kaksi runkosarjan ottelua, kun esimerkiksi tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella 23 sarjapisteellä olevalla LiigaPlokilla otteluita on jäljellä vielä viisi.

OrPon pelaa seuraavan kerran 6. maaliskuuta. Silloin se kohtaa vierasottelussa sarjakärki PölkkyKuusamon.

Juttua on muokattu 29.2.2024 klo 8.25: Juttuun on lisätty Jenna Ylivainion ja Fabio Mentan kommentit ottelun jälkeen pidetystä lehdistötilaisuudesta.

Leave a Comment