Elinvoimaa rakentamassa: Sukkia, saippuaa ja vaikka mitä

Tuija Aro. Arkistokuva: Heli Rahkonen

Tiedätkö, mitä kaikkea Orivedellä valmistetaan ja valitsetko ostoskoriisi paikallisen tuotteen? Käytätkö paikallisten yritysten palveluja?

Tässäpä kysymyksiä, joihin myönteisesti vastaamalla olet omalta osaltasi rakentamassa orivesiläistä elinvoimaa ja turvaamassa työpaikkoja. Varsinkin palvelualan yrityksille paikallinen markkina on tärkeä, mutta myös valmistavan teollisuuden mieltä lämmittää, jos omalla paikkakunnalla tuotteet tunnetaan, niitä ostetaan ja käytetään.

Järjestimme yhdessä Oriveden Yrittäjät ry:n kanssa ystävänpäivänä paikkakunnan uusille yrittäjille tilaisuuden verkostoitua ja kuulla palveluista, joita meillä ja yhteistyökumppaneillamme on yrittäjille tarjota.

Illan asiakattaus tarjosi oikeasti rahanarvoista tietoa aloittaville yrittäjille, mutta tärkeimmäksi anniksi saattoi kuitenkin muodostua verkostoituminen eli tutustuminen toisiin yrittäjiin. Itse kuvailin jälkikäteen iltaa oikein lämminhenkiseksi, sillä uudet yrittäjät toivotettiin sydämellisesti tervetulleiksi ja me järjestäjätkin saimme kehuja hyvästä pöhinästä.

Uusien yrittäjien ilta on osa kaupungin yrittäjille suuntaamaa tapahtumatarjontaa. Teemakahveja tarjoilemme noin kerran kuussa ajankohtaisista aiheista ja meille saa kernaasti esittää uusia aihetoiveita, joita koetamme parhaamme mukaan toteuttaa. Vahvan asiasisällön lisäksi teemakahvit tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen ja ajatustenvaihtoon lajitovereiden, eli toisten yrittäjien kanssa.

Järjestämme mielellämme tilaisuuksiamme paikallisten yritysten tiloissa, sillä kyläily on mielenkiintoista ja tarjoaa isännälle/emännälle mainion mahdollisuuden esitellä yrityksensä toimintaa ja tuotteita.

Orivedelle perustetaan vuosittain noin 50 uutta yritystä. Osa uusista yrittäjistä on paikkakunnalla tuttuja, mutta myös uusia kasvoja löytyy. Kovasti Oriveden Yrittäjien kanssa toivomme, että saamme niin uudet kuin vanhatkin yrittäjät aktiivisesti liikkeelle ja kerran kuussa koolle yhteisten asioiden ja höyryävän sumpin äärelle.

Jos nyt haluaisin hyvää oloa, tietäisin uusien yrittäjien illassa käyneenä pari uutta paikkaa, josta sitä lähtisin hakemaan. Jos satun tarvitsemaan tarjottavia, minulla on listallani yksi uusi yritys, josta tarjousta kyselen.

Mielenkiinnolla seuraan, saammeko keväällä paikkakunnalle uuden talkkaripalvelujen tarjoajan. Iloitsen myös siitä, että paikkakunnalle on asettunut asiantuntevia konsultteja.

Tuija Aro

Elinvoimajohtaja

Oriveden kaupunki

Leave a Comment