Käpylän ulkoilupäivä tulee taas! – tällä kertaa ohjelmassa on muun muassa kaksi pelastuskoiranäytöstä

Juupajoki 110 vuotta, 110 valoa Käpylässä
Vuosi sitten Käpylän ulkoilutapahtumassa paistettiin muun muassa tikkupullaa. Pullan kierto paistotikkuun oli usealle tapahtumaan osallistujalle uutta. Tuolloin Sofia Nyberg kiersi pullataikinasta tottuneesti kauniin pitkon paistotikkuun. Paistotikkua piteli Tarja Ojala. Arkistokuva: Mirkka Tuominen

Viime vuonna ensimmäistä kertaa vietetty Käpylän ulkoilupäivä Korkeakoskella saa jatkoa. Tapahtumaa vietetään lauantaina osin tutuissa ja osin uusissa merkeissä.

Jo viime vuonna tapahtumaa kuvailtiin lapsiperheiden, koiraihmisten ja kaikkien ulkoilusta pitävien tapahtumaksi. Näin on myös tänä vuonna, vakuuttaa tapahtumaa järjestämässä oleva Janne Salomaa.

–  Kuntomaan kävelybaanaa pitkin pääsee tälläkin kertaa varsinaiselle tapahtumapaikalle. Vaihtoehtoina on kaksi hiukan erimittaista lenkkiä, joiden kummankin varrelta löytyy tehtäväpisteitä lapsille, Salomaa kertoo.

Lue myös: Juupajoen juhlavuoden ensimmäisessä tapahtumassa kävi mukava kuhina – tikkupulla maistui lähes jokaiselle ja suksillakin tapahtumassa huideltiin menemään

Viime vuonna reitti oli Juupajoen juhlavuoden kunniaksi valaistu lyhdyin. Tänä vuonna reitti kuljetaan luonnonvalossa.

Koirien kanssa kulkeville on oma lenkki. He pääsevät kulkemaan tapahtumapaikalle rakenteilla olevan koirametsän läpi vievää lumipolkua.

– Meno- ja paluureitit menevät eri kautta eli koiraihmisille on kaksi polkua, jotka ovat samanmittaiset. Tällä ratkaisulla koirien ei tarvitse kohdata ketään, Salomaa sanoo.

Käpylän koirapolku
Käpylän koirapolku odottaa lenkkeilijöitä myös lauantaina. Talven aikan sitä on jo testannut muun muassa Janne Salomaan Zeke-koira. Kuva: Janne Salomaa

Moottorikelkankin kyytiin pääsee

Varsinaisella tapahtumapaikalla reilun kilometrin päässä Asematien lähtöpaikoilta on tarjolla monenlaista puuhaa.

Päivän aikana järjestetään muun muassa kaksi pelastuskoiranäytöstä. Paikalla ovat Pirkanmaan pelastuskoirista Hanna Sorri-Kosola bordercollie Ginin kanssa sekä Teemu Koivisto bordecollien Indyn kanssa. Näytökset pidetään tunnin välein ja niistä ensimmäisen vuoro on puoli kahdelta.

Toimintaa ja tekemistä ohjelman mukaan on etenkin lapsiperheille. Luvassa on muun muassa moottorikelkka- ja mönkijäajelutusta sekä mahdollisuus päästä istumaan pikkukaivurissa. Myös VPK:n kalustoon ja hälytysvarauksella paikalla olevaan ambulanssiin on mahdollista tutustua.

Jos lunta vain on riittävästi, niin pieni liukurimäki paikalta löytynee. Hiihtolatua ei sen sijaan ole, mutta alkuvuoden aikana Muumien hiihtokouluun osallistuneille tapahtumassa jaetaan osallistumistodistukset. Muumit eivät niitä päässeet itse jakamaan, mutta tehtävän ovat luvanneet ottaa haltuun kissa- ja koirapukuiset hahmot.

Alueelle on pystytetty myös partiolaisten puolijoukkueteltta ja sormet saa lämpimiksi myös rakovalkeilla.

Mukaan kannattaa varata käteistä, sillä nälän tai janon yllättäessä paikalta voi ostaa esimerkiksi makkaraa ja nokipannukahvia.

Leave a Comment