Juupajoelle rehtoriksi Taimo Halme, hallintopäälliköksi nousi varasijalla ollut

Juupajoen perusopetuksen rehtoriksi on valittu filosofian maisteri Taimo Halme Tampereelta.

Asiasta päätti Juupajoen kunnanhallitus maanantaina.

Halme on siirtymässä Juupajoelle Viitasaaren lukion rehtorin paikalta. Hän haki myös äskettäin avoinna ollutta Kangasalan lukion rehtorin virkaa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ylöjärvellä Metsäkylän koulun opettajana.

Halme oli myös valintaryhmän esitys rehtoriksi. Valintaryhmän mukaan Halmeella on tehtävään vaadittava kelpoisuus, kokemusta rehtorin tehtävistä, kuunteleva ja kehittävä työote pedagogisessa johtamisessa sekä henkilöstöä tukeva ja kuunteleva ote henkilöstöjohtamisessa.

Lisäksi hänellä on vahvaa oppilashuollollista osaamista ja kokemusta hallinnon ohjelmista. Hän nähtiin sopivimmaksi virkaan myös haastattelussa esiin tulleiden henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ja osaamisensa perusteella.

Juupajoen perusopetuksen rehtorin virkaa haki yhdeksän henkilöä.

Virka tuli avoimeksi, sillä nykyinen rehtori Lea Nurminen on jäämässä eläkkeelle. Tavoitteena on, että uusi rehtori pääsisi aloittamaan Nurmisen ollessa vielä töissä. Kun rehtorin virka laitettiin avoimeksi, suunnitelmana oli, että virka täytettäisiin 1. toukokuuta alkaen.

Hallintopäällikkö lopulta varasijalta

Kunnanhallitus valitsi maanantaina henkilön myös hallintopäällikön virkaan.

Virkaan valittiin ensimmäiseltä varasijalta hallintotieteen maisteri Pauliina Österberg Lempäälästä. Valintaryhmä oli esittänyt virkaan valittavaksi Nina Kiveä, mutta hän oli ilmoittanut viikonloppuna vetävänsä hakemuksensa pois.

Kun virka laitettiin avoimeksi, tavoitteena oli täyttää se 1. maaliskuuta alkaen. Nykyinen hallintopäällikkö Mervi Korhonen jää vuosilomille huhtikuun aikana ja hänen työsuhteensa päättyy syyskuun lopussa.

Hallintopäällikön virkaa haki määräaikaan mennessä kymmenen henkilöä. Yksi heistä oli Tytti Yli-Viikari.

Leave a Comment