Oriveden Onkijoiden järjestämä koko perheen pilkkitapahtuma päättää hiihtolomaviikon – viime vuonna siihen osallistui noin 50 pilkkijää

Oriveden Onkijat järjestää koko perheen pilkkitapahtuman hiihtolomaviikon päätteeksi sunnuntaina 3. maaliskuuta Säynäniemessä. Tapahtuma alkaa kello 12.

Mukaan kutsutaan kaikenikäisiä, mutta erityisesti lapsia ja nuoria vanhempineen.

– Aikaisemmin olemme järjestäneet paljon lasten ja nuorten tapahtumia, mutta nyt haluamme koko perheen mukaan. Se auttaa nuoriakin eteenpäin harrastuksessa, kun vanhemmat ovat mukana, Oriveden Onkijoiden Sirpa Vuohelainen sanoo.

Vuohelaisen mukaan Oriveden Onkijat kaipaavat nyt uusia jäseniä mukaan toimintaan.

– Viime vuonna tämä koko perheen tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran, ja silloin osallistujamäärä yllätti. Paikalla oli 50 pilkkijää. Nytkin odotamme paikalle paljon ihmisiä.

Vuohelainen muistuttaa, että tapahtumassa on myös hyvä mahdollisuus harjoitella seuraavan sunnuntain Hämeen piirin pilkkimestaruuskilpailuun.

Pilkkimiselle on varattu aikaa pari tuntia. Sen jälkeen luvassa on makkaranpaistoa ja mehua.

Pilkkivinkkejä konkareilta

– Tämä talvi on ollut hankala pilkkitalvi, on ollut paljon lunta ja vahvat jäät. Jää on edelleen vahvaa, mutta nyt sen päällä on paljon sohjoa. Todennäköisesti yöpakkaset kuivattavat vielä sohjoa ennen sunnuntaita, Vuohelainen ennustaa viikonlopun pilkkisäätä.

Tapahtumaan kannattaa silti varautua pukeutumalla lämpimästi, ja jalkineiden tulisi olla vedenpitävät.

– Jäällä ei yleensä voi olla liikaa vaatetta päällä, jos vähänkin tuulee. Jalkaan kannattaa laittaa vedenpitävät saappaat ja liukuesteet, jos sellaiset on.

Tapahtumaan saa ottaa omat välineet, jos niitä on. Mukaan voi tulla myös ilman välineitä, sillä järjestäjillä on lainattavia pilkkionkia ja kairoja.

– Kukin saa viedä kalansa mukanaan. Ne voi myös lahjoittaa esimerkiksi kissanomistajille, jos ei itse halua pitää saalista, Vuohelainen kertoo.

Paikalla on Oriveden Onkijoiden pilkkikonkareita, jotka antavat pilkkiniksejä ja auttavat reikien kairaamisessa.

– Lupaamme näyttää, kuinka ahvenet nyljetään, se on helpoin perkaustapa. Nyljetyn ahvenen voi laittaa vaikka pannulle ja paistaa.

Tapahtuma on kaikille avoin ja siihen osallistuminen on ilmaista.

Juttua on muokattu 27.2.2024 klo 9.18: Korjattu, että nyljetyn ahvenen voi paistaa pannulla. Aikaisemmin jutussa sanottiin, että sen voi lämmittää pannulla.

Leave a Comment