Kotiottelun lopputulos ei OrPon väkeä hymyilyttänyt – alku oli hyvä, mutta tappiohan siitä sitten tuli

OrPo, LiigaPloki
Milka Stijepic iski pallon monta kertaa illan aikana kenttään, mutta se ei riittäny tuomaan ottelusta voittoa OrPolle. LiigaPloki vei pisteet kotiin. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Vierasjoukkue LiigaPlokin runsaslukuinen faniryhmä sai lähteä iloisin mielin Orivedeltä kohti Pihtipudasta.

Heidän joukkueensa voitti lauantaina OrPon viisieräiseksi venyneessä ottelussa. Samalla LiigaPloki katkaisi neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

Ottelu päättyi 2–3 (30–28, 25–17, 23–25, 19–25, 9–15).

Alkoi hyvin, mutta loppui huonosti

Vielä kahden erän jälkeen näytti siltä, että OrPo rallattelee helposti ottelun voittoon. Se otti taisteluvoiton jatkopalloille venyneestä ensimmäisestä erästä. LiigaPloki toki auttoi siinä kotijoukkuetta tuhlaamalla kolme eräpalloa syöttämällä ne verkkoon.

Toisessa erässä OrPo oli jopa pitelemätön. Se teki rutiinilla pisteitä, kun taas LiigaPlokilla oli mustempi hetki.

Kolmannessa erässä OrPo oli jo tilanteessa 18–14, ja ottelun voitto oli lähes maistettavissa. Sitten LiigaPloki sai pelistä kiinni, nousi tasoihin ja rullasi lopulta erän voittoon.

Ottelu oli tärkeä molemmille joukkueille, sillä niin OrPo kuin LiigaPloki taistelevat tällä hetkellä sarjataulukon pudotuspeliviivan tuntumassa jatkopeleihin pääsystä.

Huonosti päättyneen kolmannen erän jälkeen paineet taisivat siirtyä enemmän kotijoukkueen puolelle ja hurmos vierasjoukkueelle vaihtopenkille saakka. Niin riemukkaasti LiigaPlokin vaihtopelaajat kannustivat ja tuulettivat suurin elein jokaista joukkueen voittamaa pistettä etenkin ottelun viidennessä erässä.

Neljännessä erässä LiigaPloki teki myös peräti seitsemän ässäsyöttöä, joten meininki oli kohdillaan.

Vierasjoukkueen kokonaisvaltainen hyvä ote tarkoitti lopulta sitä, että LiigaPloki voitti ottelun ja sai siitä mukaansa kaksi sarjapistettä. OrPollekin ottelusta kertyi kuitenkin yksi sarjapiste.

OrPolla on nyt 25 sarjapistettä ja se on vielä pudotuspeliviivan yläpuolella seitsemäntenä. Viivan alapuolella yhdeksäntenä on LiigaPloki 23 pisteellä. Joukkueiden välissä on Hämeenlinna 24 pisteellä ja OrPon yläpuolella kuudentena lauantaina LP-Vampulalle hävinnyt Arctic Volley 26 pisteellä.

OrPolla on jäljellä vielä kolme runkosarjan ottelua. Se kohtaa vielä Nurmon Jymyn ja Pölkky Kuusamon vieraissa ja kotonaan Arctic Volleyn. Muilla pudotuspelipaikasta taistelevilla joukkueilla on yksi tai kaksi ottelua enemmän otteluita jäljellä kuin OrPolla.

OrPo sai lyötyä pallon monta kertaa LiigaPlokin kenttäpuoliskolle, mutta voitto lipui kuitenkin vierasjoukkueelle. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Harmitti, ja paljon

OrPon parhaana pelaajana lauantaina palkittiin Teija Vuorenmaa (18/+10) ja LiigaPlokista Emma Ellis (26/+13). PROLiberona palkittiin OrPon Emilia Putkisaari.

Ruudun haastattelussa Vuorenmaata parhaan pelaajan palkinto ei paljon lohduttanut. Tappio harmitti ja syvästi.

– Meillä on koko kauden ollut sellaista, että aloitamme ottelun hyvin, mutta sitten peli vain jotenkin romahtaa käsiin. Olemme yrittäneet löytää siihen ratkaisuja, mutta emme ole vielä löytäneet, Vuorenmaa totesi hyvin hallussa olleen ottelun kääntymisestä vastustajalle.

– Kaikki pisteet ovat nyt tärkeitä. Onneksi tuli edes yksi, mutta olisi ollut kiva saada niitä tänään vielä enemmän. Meitä harmitti todella paljon ottelun jälkeen. Yritetään nyt löytää joku ratkaisu, sillä meillä on todella tärkeä peli myös ensi viikolla. Siihen nyt siis katseet, Vuorenmaa totesi.

OrPon päävalmentaja Fabio Mentan kommentteja ei kuultu, sillä hän oli tullut huonovointiseksi ottelun jälkeen. Mentan sijaan ottelusta kertoi joukkueenjohtaja Terhi Uotila.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat ihan hyvää peliä meiltä. Mutta sitten se taas jälleen jotenkin luisui meiltä pois. Ei meitä tämä ottelun lopputulos yhtään hymyilytä. Mutta nyt on vain käännettävä katse seuraavaan peliin, Uotila sanoi.

LiigaPlokin päävalmentaja Hakan Can Turan arvioi, että ottelu kääntyi heille osin psykologisista syistä: joukkue pelasi sydämellä. Ottelu ei kuitenkaan alkanut hyvin, joten valmentajan oli tehtävä muutoksia.

–Aloituskentällinen pelasi hyvin, mutta emme olleet riittävän hyviä. Vaihdoimme rotaatiota ja otin Duska Kenjalon kentälle hakkuriksi ja onnistuimme. Korjasimme siis ongelmat. Olen iloinen, että meillä on niin hyviä pelaajia, että kukaan heistä ei tiedä, että kuka pääsee kentälle.

Milka Stijepicin teho olivat 18/+10 ja Ada Arosen 13/+6. LiigaPlokista kolmen tehokärjen täydensivät Oona Rasinperä (15/+4) ja Kaley Rammelsber (14/+9).

Illan ottelua Orivedellä oli seuraamassa myös naisten maajoukkueen päävalmentaja Nikolas Buser.

OrPon seuraava ottelu on keskiviikkona sarjataulukossa viimeisenä olevaa NurmonJymyä vastaan Nurmossa.