Vettä desinfioidaan jälleen Orivedellä – makuhaittoja voi olla, mutta vettä voi käyttää normaalisti

Oriveden vesilaitoksen talousveden eli muun muassa juomavetenä ja ruoanlaittoon käytettävän veden klooraus aloitetaan uudelleen.

Oriveden kaupunki tiedotti asiasta torstaina iltapäivällä.

Tiedotteen mukaan uusista vesinäytteistä ilmenee, että Oriveden vesijohtoverkostossa on havaittu edelleen muutoksia vedenlaadussa. Tämä vuoksi talousveden desinfiointi on aloitettu uudelleen

Desinfiointi ei aiheuta terveyshaittaa, vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vedessä voi kuitenkin esiintyä kloorin hajua ja makua, mutta sitä voi käyttää siis normaalisti.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että vesinäytteissä havaittiin myös vuoden alussa tavallisesta tasosta poikkeavia muutoksia verkoston vedenlaadussa. Verkostoa huuhdeltiinkin tammikuussa desinfioimalla ja vettä juoksuttamalla. Myös silloin talousvedessä oli makuhaittoja.

Lue myös: Vesijohtoverkoston puhdistus sakasta on käynnissä Oriveden keskusta-alueella – sakkaa on todennäköisesti kertynyt marraskuisen pumppauskatkoksen aikana

Oriveden kaupungin vesilaitos selvittää haitan aiheuttajaa. Vesijohtoverkoston lisäksi juuri saneerattu ylävesisäiliö desinfioidaan uudelleen.

Leave a Comment