Kiirevastaanotolle Mänttään ei pian enää pääse viikonloppuisin – uudet aukioloajat tulevat voimaan huhtikuussa

Mäntän terveysaseman eli Sarapihan kiirevastaanotto on huhtikuun alusta lähtien avoinna vain arkisin.

Pirkanmaan hyvinvointialueen tiedotteen mukaan Sarapihan kiirevastaanotto on 1. huhtikuuta alkaen avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–18.

Aukioloajat supistuvat reilusti, sillä vielä tällä hetkellä Sarapihan kiirevastaanotto on avoinna joka päivä aamukuudesta puoliyöhön.

Samaan aikaan Sarapihan muutosten kanssa Virtain sosiaali- ja terveysaseman kiirevastaanotosta tulee Pirkanmaan viides laaja kiirevastaanotto, joka on avoinna myös arki-iltaisin ja viikonloppuisin.

Muut laajan kiirevastaanoton toimipisteet ovat Ylöjärvellä, Nokialla, Sastamalassa ja Tampereen Hatanpäällä. Toimipisteet ovat avoinna pidempään arki-iltaisin ja auki ne ovat myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Öisin ne eivät ole avoinna.

Ympäri vuorokauden ovat avoinna Tays Keskussairaalan Acutassa Tampereella ja Tays Valkeakoskella toimivat päivystykset.

Tutun kiirevastaanoton ollessa kiinni asiakas voi soittaa mille tahansa avoinna olevalle kiirevastaanotolle tai ympäri vuorokauden avoinna olevaan Pirkanmaan päivystysavun numeroon 116 117.

Puhelimessa hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja ohjaa asiakkaan hoidon vaatiman kiireellisyyden mukaan oikeaan hoitopaikkaan.

Tiedotteessaan Pirha toteaa, että kiirevastaanottojen muutokset ovat osa hyvinvointialueen palveluverkon uudistamista.

Leave a Comment