Pienten lasten suun terveystarkastuksia toteutetaan Orivedellä videovastaanotoilla – Pirha perustelee haluavansa helpottaa perheiden arkea

1–2-vuotiaiden lasten suun terveystarkastuksia toteutetaan Pirkanmaan hyvinvointialueella nyt videovastaanotoilla.

Pirkanmaan hyvinvointialue perustelee videovastaanottoja halullaan helpottaa lapsiperheiden arkea.

– Videovastaanotolle ei tarvitse matkustaa, ja molemmat vanhemmat voivat osallistua vastaanotolle tarvittaessa omilta laitteiltaan, vaikka toinen olisi työpaikalla tai -matkalla, kertoo palvelupäällikkö Sanna Kiviniemi Pirkanmaan hyvinvointialueen tiedotteessa.

Hän vahvistaa vielä sähköpostitse, että Orivedellä videovastaanotot ovat jo käynnistyneet.

Juupajoen terveyspalveluista vastaavan Mäntänvuoren Terveyden palvelupäällikkö Milla Nyberg sen sijaan toteaa sähköpostitse, että heillä toimintaa sopeutetaan asteittain Pirhan toimintaan.

– Videovastaanoton käyttöönoton valmius meillä suun terveydenhuollossakin on jo olemassa, mutta 1– 2-vuotiaiden suun terveystarkastuksia emme ole vielä toteuttaneet videovastaanottoina, hän viestittää.

Tarkkaa aikataulua videovastaanottoihin siirtymisestä hän ei lähde antamaan.

– Mutta ainakin mahdollisuus tähän palvelumuotoon on tulossa, Nyberg toteaa.

Ajanvarausohjeet postitse

Videovastaanotolla kerrotaan keskusteltavan lapsen ja perheen suun hoidosta ja ravitsemuksesta.

– Videon välityksellä on mahdollisuus kysyä tai keskustella ammattilaisen kanssa samalla tavalla kuin hammashoitolassakin, tiedotteessa todetaan.

Siitä selviää myös, että 1–2-vuotiaan lapsen perheelle lähetetään postitse tarkemmat ohjeet ajan varaamiseksi maksuttomalle videovastaanotolle, joka kestää noin puoli tuntia.

Liittymistä varten tarvitaan laite, jossa on kamera ja mikrofoni. Jos perheellä ei ole mahdollisuutta osallistua videovastaanotolle, voi ajan varata myös tavanomaiselle vastaanotolle.

Leave a Comment