OrPo otti murskaavan voiton Hämeenlinnasta – tilille saadut kolme sarjapistettä pitää toiveet vielä yllä

HLK, OrPo
OrPo otti vierasottelusta Hämeenlinnaa vastaan kolme sarjapistettä. OrPo pelasi upeasti ja ansaitsi voittonsa. Hienoja suorituksia teki koko joukkue. Kuva: Hämeenlinnan Lentopallokerho

OrPo otti upean voiton Hämeenlinnan Lentopallokerhosta keskiviikkona Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa. Voitto tuli eräluvuin 1–3 (24–26, 28–26, 11–25, 12–25).

Kaksi ensimmäistä erää lupailivat tiukan ja tasaisen taiston jatkuvan myös pitkän erätauon jälkeen. Toisin kävi. OrPo oli täysin ylivoimainen niin kolmannessa kuin neljännessä erässä.

Heti kolmannen erän alussa Jessika Mursula sai syöttää kuusi kertaa peräkkäin ja vierasjoukkue pääsi kahdeksan pisteen karkumatkalle. Tilanne oli 1–9, kun Hämeenlinna sai iskettyä itselleen erän toisen pisteen.

Hämeenlinna ei pystynyt hyödyntämään omia syöttövuorojaan, vaan menetti ne välittömästi. OrPo sen sijaan napsi pisteitä tiukkaan tahtiin ja yhtäkkiä tilanne oli jo 7–19. Kotijoukkue oli nujerrettu ja OrPo leikitteli erän voittoon.

Neljäs erä alkoi samalla tavalla, mutta nyt kuuden syötön putken tarjoili Anastasia Boricheva. Syöttövuoro päättyi, kun Hämeenlinna sai torjuttua itselleen kolmannen pisteen. OrPon saldo oli kahdeksan pistettä.

Kotijoukkueen peli ei kuitenkaan toiminut, kun taas OrPolla oli hurmos päällä. Erän lopussa tilanteessa 11–20 Boricheva pääsi syöttämään toisen kerran ja johdatti joukkueensa ottelu- ja eräpallotilanteeseen. Hämeenlinna nappasi vielä yhden pisteen, mutta seuraavasta pallosta OrPo päätti ottelun.

Hieno suoritus koko joukkueelta

Ada Aronen (22/+12) palkittiin joukkueen parhaana pelaajana, mutta ottelu oli onnistunut suoritus koko joukkueelta.

Kauden ensimmäisen kokonaisen ottelunsa pelannut Boricheva iski tehot 9/+8 ja ensimmäisessä ja toisessa erässä ahertanut Nea Subotic 11/+3. Toisessa erässä Suboticin tilalle tullut Milka Stijepic iski tehot 11/+10 ja koko ottelun kentällä vakuuttavasti pelannut Mursula pisteet 13/+11.

Torjunnoilla OrPo keräsi 11 pistettä ja ässäsyötöillä kahdeksan pistettä.

Passarina ottelussa aloitti Aino-Kaisa Etelä, jonka ensimmäisen erän lopussa tekemä huikea pelastus toi jatkopalloille edennen erän OrPolle. Tilanteessa Subotic sai puolustettua, mutta pallo karkasi verkon yli vastustajan puolelle ja oli menossa leveäksi.

Hämeenlinna alkoi jo juhlia pistettä, mutta Etelä ryntäsi verkon alta pallon perään ja palautti sen omalle joukkueelleen sääntöjen mukaisesti. Subotic toimitti pallon Hämeenlinnan puolelle. Tästä Hämeenlinnan hyökkäys kuitenkin epäonnistui: pallo pysähtyi Arosen ja Borichevan torjuntaan. Piste ja erä OrPolle.

Kolme pistettä nosti viivan yläpuolelle

Ruudun haastattelussa Ada Aronen totesi, että kyseessä oli iso voitto.

– Kaikki pisteet ovat nyt tärkeitä, mutta täydet kolme pinnaa tulivat nyt hyvään koloon. Kahdessa ensimmäisessä erässä pelasimme omalla tasollamme, mutta teimme ikäviin kohtiin helppoja virheitä. En tiedä, muuttiko pitkä erätauko meidän mielissämme mitään. Sen me päätimme, että tämän ottelun me haluamme voittaa.

Hämeenlinnan parhaan pelaajana palkittu Michaela Madsen oli todella pettynyt. Tosiasiat hänen oli kuitenkin tunnustettava.

– Toisessa erässäkin saimme tuurilla pisteet ja voitimme sen. Olemme kentällä välillä vähän pupuja ja menetämme erien loput. Meillä ei ole nyt pelaajia. Emme saa harjoituksissakaan kunnon peliä aikaan sen vuoksi. Jokaisen pelaajan pitää antaa nyt itsestään 150 prosenttia, jotta saamme kauden vietyä kunnialla päätökseen, Madsen totesi.

OrPo sai ottelusta kolme sarjapistettä ja nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle kuudenneksi. Pisteitä OrPolla on 24 eli saman verran nyt seitsemäntenä olevan Hämeenlinnan kanssa. Vain pisteen taaempana on Arctic Volley, joka hävisi keskiviikon ottelunsa Pölkky Kuusamolle 3–0.

OrPon seuraava ottelu on 24. helmikuuta. Silloin se kohtaa myös pudotuspelipaikasta taistelevan LiigaPlokin kotihallissaan Orivedellä.

Leave a Comment