Kaksi kultaa, viisi hopeaa ja neljä pronssia – sellainen oli Oriveden Ponnistuksen hiihtäjien mitalisaalis piirinmestaruushiihdoista

Piirinmestaruusmitaleiden juhliminen on tuttua huttua OrPon hiihtäjille. Arkistokuva: OrPon hiihtojaosto

Oriveden Ponnistuksen hiihtäjiä kisaili viikonloppuna Hämeen piirinmestaruushiihdoissa. Kotiintuomisina vapaan hiihtotavan kisoista Tampereelta oli tukku mitaleita.

Kirkkaimmat mitalit ripustettiin tällä kertaa aikuisten kaulaan. Kiti Ruissalo voitti N40-sarjan ja Jouni Waris M55-sarjan piirinmestaruuden. Naisilla matkana oli viisi kilometriä, miehillä kymmenen. Ruissalo hiihti matkan aikaan 13:20.8. Wariksen aika oli 28:45.6.

Hopeaa pm-hiihdoista saavuttivat Ellen Kahilaniemi, Anssi Teho, Mandi Kahilaniemi, Siiri Jokinen ja Elli Leppä.

Ellen Kahilaniemi piti N7-sarjassa toiseksi nopeinta vauhtia, kun kilometrin matka taittui aikaan 5:08.6. Voittokaan ei jäänyt kuin vajaan kolmen sekunnin päähän. Tampereen Hiihtoseuran Venla Hämäläinen nimittäin tuli maaliin ajassa 5:05.8. Hopealle tykitti niin ikään isosisko Mandi Kahilaniemi, joka sivakoi 10-vuotiaiden sarjassa kaksi kilometriä aikaan 9:48.7.

Oriveden Ponnistus saavutti M9-sarjassa peräti kaksi mitalisijaa. Anssi Tehon hopeaa säesti pronssille hiihtänyt Eetu Hämäläinen. Tehon aika kahden kilometrin matkalla oli 10:07.4 ja Hämäläisen 10:26.3.

Siiri Jokisen saavuttama hopeamitali tuli N12-sarjassa kolmen kilometrin matkalla. Jokisen aika oli niukasti päälle kymmenen minuutin: 10:01.0. Samalla matkalla, mutta N13-sarjassa hopeaa saavutti Elli Leppä ajalla 9:23.2.

Piirinmestaruuspronssia saavuttivat Eetu Hämäläisen lisäksi myös Liisi Ruissalo, Emil Ruissalo ja Perttu Paavola.

Liisi Ruissalon N8-sarjassa oli eniten osallistujia, kun matkaan lähti 11 hiihtäjää. Ruissalon aika kilometrin matkalla oli 4:55.9. Edelle ennättivät vain Ylöjärven Ryhdin Kerttu Ranta ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran Evelina Luttinen.

Ruissalon perheen menestystä täydensi vielä kolmen kilometrin matkalla M11-sarjassa pronssille hiihtänyt Emil Ruissalo. Hänen aikansa oli 9:58.6.

Perttu Paavola kisaili viidellä kilometrillä M14-sarjassa, jossa pronssimitaliin oikeutti aika 15:54.9.

Niukasti mitalisijojen ulkopuolelle jäivät N11-sarjassa neljänneksi viilettänyt Vilma Haikka ja ja N14-sarjassa Amanda Onnela. Heti Onnelan perässä viidenneksi kolmella kilometrillä hiihti Roosa Teho. Haikan kanssa samassa sarjassa kisaili myös Alisa Teho, joka sijoittui kuudenneksi.