Lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaina

Poliittinen lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaina 12. helmikuuta, tiedottaa VR.

Suunnitteilla oleva lakko alkaa maanantaina 12.2.2024 kello 00.01 ja jatkuu saman päivän iltaan kello 23.59 saakka.

Lakon toteutuessa kaikki maanantain kauko-, yö- ja lähijunavuorot perutaan. Ennen lakkoa sunnuntaina 11. helmikuuta liikennöidään normaalisti, myös sunnuntain puolella lähtevät yöjunat kulkevat normaalisti.

Liikenteessä voi olla muutoksia myös tiistaina 13. helmikuuta. Niistä VR tiedottaa tarvittaessa lisää.

VR ohjeistaa tiedotteessaan, että asiakas voi muuttaa kaukoliikenteen kertalipun halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Muutoksen voi tehdä itse VR Matkalla -sovelluksessa, kirjautuneena vr.fi:ssä tai asiakaspalvelun kautta. Lipun muutokset pitää tehdä ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista noin viikon kuluessa.

VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen sekä sarjalippujen voimassaoloaikaa lakkopäivän verran. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?