”Mattomaisteri” Eija Assola-Virta innostaa esimerkillään muita yrittäjiä – Pirkanmaan Yrittäjät palkitsi Oriveden Yrittäjien pitkäaikaisen sihteerin ansioistaan

Mattomaisteri-yrityksen perustaja Eija Assola-Virta työssään. Kuva: Eija Assola-Virran albumi

Pirkanmaan Yrittäjät on palkinnut Oriveden Yrittäjien sihteerin ja Mattomaisteri-yrityksen perustajan Eija Assola-Virran idearikkaan innostajan palkinnolla. Assola-Virta ei itse päässyt paikalle palkitsemistilaisuuteen, joten hän sai tietää asiasta vasta jälkikäteen.

– Se oli suoranainen yllätys! Jouduin lukemaan muutaman kerran viestin, jonka sain asiasta lauantaiaamuna. Useamman kerran nimeni oli mainittu siinä, joten kai se minulle oli, hän vitsailee.

– En ole saanut vielä itse palkintoa, vaan vasta viestin siitä. Jännityksellä odotan, millainen se on.

Palkintoon hän suhtautuu nöyrän kiitollisesti.

– Koen, ettei se ole yksistään vain minulle kohdennettu, vaan koko Oriveden Yrittäjien hallitukselle. Meitä on tusinan verran, ja ideoita putkahtelee milloin kenenkin suusta. Sihteeri joutuu pysymään kaikista asioista kärryillä, joten se rooli näkyy ehkä eniten ulospäin.

Assola-Virta kertoo toimivansa tällä hetkellä Oriveden Yrittäjien sihteerinä kolmatta vuotta, ja yrittäjänä hän on ollut vuodesta 2017 asti. Oriveden Yrittäjien jäseneksi Assola-Virta on kuulunut koko tuon ajan.

– Se on järkevä jäsenyys kaikille yrittäjille, hän sanoo.

Sihteeri ei ollut aikaisemmin noteerannut, että tämänkaltaisia kunnianosoituksia ylipäänsä jaetaan Pirkanmaan luottamushenkilöille.

– Kyllä tämä innostaa jatkossakin toimimaan näissä tehtävissä.

Yrittäjäjärjestön salainen supervoima

Pirkanmaan vuoden luottamushenkilöt 2023 huomioitiin Suomen Yrittäjien valtakunnallisen Vaikuttajafoorumi-tapahtuman yhteydessä järjestetyssä Pirkanmaan Yrittäjien omassa tilaisuudessa Vierumäellä 2. helmikuuta.

Palkitsemispuheessa Assola-Virran sanottiin olevan kuin yrittäjäjärjestön salainen supervoima, sekä idearikas, hauska, auttavainen ja innokas.

– Hän kuuluu siihen luottamushenkilöporukkaan, joka tekee talkootyöstä taidetta ja saa kaikki muutkin mukaan ilon pyörteisiin, päätöstä perusteltiin puheessa.

– Eija pitää paitsi paperit niin myös ihmiset ajan tasalla. Hän huolehtii muista, pitää lauman koossa ja tarvittaessa potkii takamuksille – aina hymy huulillaan. Eija on iloinen kiireenkin keskellä.

– Kiitos, Eija, että olet valonpilkahdus yrittäjäyhteisössämme.

Kaikki tervetulleita mukaan toimintaan

Assola-virran mukaan Oriveden Yrittäjien toiminta saattaa joskus vaikuttaa ulospäin hiljaiselta, mutta sille on syynsä.

– Järjestämme toimintaa kunkin henkilön voimavarojen mukaisesti. Täytyy ottaa huomioon, että yrityshommia pyöritetään tässä samalla. Oma yritystoiminta ajaa edelle, ja yhdistystoiminta tulee vasta sen jälkeen.

Oriveden Yrittäjiin hän kannustaa jokaista yrittäjää liittymään.

– Yritämme luoda positiivista yrittäjäilmapiiriä kaupungissa. Kaikki yrittäjät saavat tulla mukaan touhuihin. Verkostoidutaan hyvin ja mahdollisuuksien mukaan, hän sanoo.

Leave a Comment