Tehkää muistoja, lukiolaiset! – nauttikaa jokaisesta hetkestä niin penkkareissa kuin vanhojentansseissa

Lukion opiskelijoilla on tällä viikolla edessään todennäköisesti yksi kaikkein parhaiten mieleen jäävistä opiskeluviikoista. Abiturientit viettävät ensin torstaina penkkareita, ja perjantaina lukion vanhimmiksi nousseet pääsevät tanssimaan Oriveden liikuntahallissa vanhojentanssit.

Omista vanhojentansseistani on aikaa 25 vuotta. Tanssiaskelia en enää muista, mutta se mieleeni on jäänyt, että tanssien päiväesityksen jälkeen jouduin korjailemaan pitkissä hansikkaissani olleita turkiskoristeita. Pukuni oli sammaleenvihreä ja varta vasten tansseihin teetetty.

Iltaesitykseen oman jännityksensä toi tietysti se, että lukion juhlasaliin oli saapunut runsaasti katsojia. Myös omat lähimmäiseni olivat paikalle. Tanssit menivät kuitenkin kompastelematta läpi.

Toisin olisi voinut käydä, jos jo minunkin tanssieni aikana olisi ollut tapana esittää myös vanhojen oma tanssinumero. Ainakin Oriveden lukion vanhojentansseissa nähdyt opiskelijoiden omat tanssishowt ovat olleet niin upeita, että jo katsomossa on pitänyt todeta itselleen, että oma rytmitaju ei niihin riittäisi.

Vanhojentansseihin ja penkkareihin pätevät kuitenkin samat säännöt kuin elämään muutenkin. Virheitä ei kannata ennakkoon pelätä, ja ainutlaatuisista hetkistä kannattaa nauttia täysillä silloin kuin ne ovat menossa. Nyt on aika tehdä muistoja, joten hyvät lukiolaiset, tehkää niitä!

Leave a Comment