Juupajoen kanttorin virkaan saatiin yksi hakija – virka täytettiin nyt määräaikaisesti

Oriveden seurakunnassa avoinna ollut Juupajoen kappeliseurakunnan kanttorin osa-aikainen virka ei kiinnostanut hakijoita. Virkaa haki vain yksi henkilö, joka myös kutsuttiin haastatteluun.

Kirkkoneuvosto myös päätti tammikuun lopun kokouksessaan, että haastateltu Jussi Tamminen valitaan Juupajoen kappeliseurakunnan kanttoriksi.

Kirkkoneuvosto muutti marraskuussa ennen haun aloittamista korkeakoulututkintoa vaativan viran täysiaikaisesta osa-aikaiseksi. Kanttorin virka on nyt 70-prosenttinen.

Kyse on C-tason kanttorin virasta eli siihen vaaditaan musiikin kandidaatin tutkinto tai kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto eli musiikkipedagogin tai muusikon tutkinto.

Lue myös: Seurakunta hakee kanttoria Juupajoelle – haku on avoinna myös ihan uuteen tehtävään

Kirkkoneuvoston tammikuussa tekemällä päätöksellä virka täytetään nyt myös määräaikaisesti, sillä valitulla henkilöllä ei ole vielä kanttorin pätevyyttä. Tamminen toimisi kanttorina vuoden 2026 toukokuun loppuun saakka.

Seurakunta on kuitenkin esittänyt toiveen, että Tamminen suorittaisi määräaikaisuuden päättymiseen mennessä vakituisen kanttorin pätevyyteen vaadittavat opinnot.

Leave a Comment