Voi verkkonauha ja sen kautta tulleet kolme ässää! – LP Kangasalan huikea tuuri tärkeällä hetkellä nujersi OrPon ja vierasjoukkue sai juhlia voittoa

OrPo, LP Kangasala
LP Kangasalan Netta Rekola pelasi kovaa hakkurin paikalla, vaikka keskipelaajan paikalla hänet tavallisesti nähdää. Rekola teki ottelussa 22 pistettä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Hurmosta oli ilmassa, kun OrPo ja LP Kangasala löivät palloa kenttään Oriveden liikuntahallissa sunnuntai-iltana. OrPolla oli täysi mahdollisuus kaataa Kangasala, sillä vierasjoukkue ei saanut kentälle kovimpia ja kokeneimpia pelaajiaan sairastumisten vuoksi.

Kentälle päässeet käyttivät kuitenkin tilaisuutensa ja Kangasala nujersi OrPon 1–3 (24–26, 16–25, 25–19, 13–25).

Ensimmäinen erä olisi voinut kääntyä kummalle joukkueelle tahansa. OrPo oli koko ajan hiukan edellä, mutta erän loppumetreillä tulleet pienet virheet aiheuttivat sen, että Kangasala punnersi erän voittoon.

Erän häviäminen näkyi OrPon otteissa seuraavassa erässä. Joukkueen peli hajosi ja Kangasala vei erän jopa helposti.

Kolmanteen erään kotijoukkue löysi jälleen taistelutahtonsa ja villitsi otteillaan myös kotiyleisöä. Erästä tuli voitto ja ottelun loppuratkaisu siirtyi hiukan pidemmälle.

OrPo, LP Kangasala
Jessika Mursula palkittiin OrPosta ottelun parhaana pelaajana. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Verkkonauha oli vieraiden puolella

Neljännessä erässä joukkueet takoivat pisteitä tasatahtiin. OrPolla oli hyvä vaihe päällä, mutta Ada Peuran syöttövuoro – tai oikeastaan verkkonauha – muutti koko ottelun suunnan. Peura teki syöttövuorollaan kolme peräkkäistä ässäsyöttöä, joista jokainen pyörähti OrPon kenttäpuoliskolle verkkonauhan kautta.

Kangasalle onnekkaat hetket nujersivat OrPon eikä se enää saanut peliään kuntoon. Kangasala vei erän selkeästi ja voitti koko ottelun.

– Me olisimme voineet voittaa, mutta lentopallossa on kyse myös onnesta. Kolme ässää verkkonauhan kautta masensivat meidät, vaikka sitä ennen peli oli ollut hallussamme, OrPon päävalmentaja Fabio Menta totesi ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Kangasalan joukkueesta ottelun parhaana pelaajana palkittiin Länkipohjasta lähtöisin oleva Netta Rekola (22/+15). Vaikean keskiviikon hävityn ottelun jälkeen hän oli todella iloinen joukkueensa sunnuntaisesta voitosta.

– Tuntuu huikealta palata voittokantaan ja kolme pistettä tuntuu todella hyvältä. Meillä oli tänään hieno henki kentällä, Rekola kehui joukkuettaan Ruudun haastattelussa.

Rekola on totuttu näkemään keskipelaajan paikalla, mutta nyt hän pelasi hakkurina, sillä sitä joukkue tarvitsi muiden poissaolojen vuoksi.

– Olen henkeen ja vereen keskitorjuja, mutta tässä tilanteessa pitää nauttia myös hakkurina pelaamisesta. Kun joukkue tarvitsee hakkuria, niin silloin minä identifioidun hakkuriksi. Sellaista se vain on, Rekola totesi.

Rekolalla oli myös oma arvionsa siitä, mikä toi heille ottelusta voiton.

– Koko pelissä oli ailahteleva henki molemmilla joukkueilla. Meillä oli kokonaisvaltaisesti parempi fiilis ja henki, se ratkaisi ottelun.

OrPO, LP Kangasala
LP Kangasala sai Orivedelle vain kymmenen pelaajaa, joista esimerkiksi Neea-Maria Joki ja Viivi Pyhäjärvi vain piipahtivat kentällä. Parasta mahdollista kokoonpanoa se ei siis saanut kentälle, mutta voitti silti OrPon. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Kuusi tärkeää ottelua jäljellä

Myös LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen arvioi, että peli oli ailahtelevaa, mutta omalla joukkueella huonot hetket vain kestivät lyhyemmän aikaa.

– Meillä oli mukana kokemattomia pelaajia ja heille todellakin suon tämän voiton. Olen monta viikkoa saanut puhua, että nyt on toisten vuoro loistaa ja nyt tytöt saivat loistaa, Keränen sanoi Ruudun haastattelussa.

OrPon parhaana pelaajana palkittua Jessika Mursula (10/+6) ei saatu titteli kovinkaan paljon Ruudun haastattelussa lohduttanut hävityn ottelun jälkeen. Hän arvioi, että voitto lipesi käsistä, koska Kangasala vain halusi voittoa enemmän.

– Netta Rekola hakkurin paikalla meidät hiukan yllätti. Nopeat hyökkäykset vaikeuttivat peliämme. Nyt treenaamme kaksi viikkoa ja sitten voitamme LP-Vampulan, Mursula lupasi.

– Kaikki pisteet ovat meille nyt tärkeitä, totesi Menta runkosarjan lopuista kuudesta ottelusta.

Milka Stijepicin tehot olivat 14/+9, ja Ada Arosen 11/+6. PROliberona palkittiin kotijoukkueen Emilia Putkisaari.

Sunnuntaina Arctic Volley voitti LiigaPlokin, joten OrPo tippui sarjataulukossa takaisin pudotuspeliviivan alapuolelle. OrPon edellä kahdeksantena on LiigaPloki samoilla 21 pisteillä, mutta vähemmillä oteluilla kuin OrPo. Seitsemäntenä on Hämeenlinnan Lentopallokerto, jolla on 23 pistettä.

OrPon seuraava ottelu on 10. helmikuuta, jolloin se kohtaa LP-Vampulan Orivedellä.

Leave a Comment