Menneitä ei enää muisteltu – OrPo tuli, näytti ja voitti Arctic Volleyn sekä keräsi tärkeät kolme sarjapistettä

OrPo, Arctic Volley
Yleisölle ei jäänyt epäselväksi, että kotijoukkuelle ottelun voitto oli tärkeä asia. Niin railakkaasti OrPi juhli voittoaan Arctic Volleysta. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPon ja Arctic Volleyn lauantainen vääntö Oriveden liikuntahallissa oli lentopalloa parhaimmasta päästä: sellaista, missä kotiyleisö pääsee hurmokseen, sitten koetaan pieni heikko hetki, mutta lopulta palkinnoksi saadaan hienojen taistelujen jälkeen voitto.

OrPo näytti kotihallissaan Arctic Volleylle, että se oli todellakin ottanut opikseen Rovaniemellä viime sunnuntaina kokemastaan tappiosta. Kotijoukkue voitti ottelun 3–1 (25–15, 25–18, 20–25, 25–21).

Ottelusta saadut kolme sarjapistettä pitävät OrPon yhä mukana taistelussa pudotuspelipaikasta. Se nousi nyt Arctic Volleyn ohi kahdeksanneksi. OrPolla ja seitsemäntenä olevalla LiigaPlokilla on 21 sarjapistettä ja Arctic Volleylla pisteitä on 20.

Kaukana ei ole lauantaina Puijo Wolleylle hävinnyt ja kuudentena sarjataulukossa oleva Hämeenlinnan Lentopallokerhokaan. Sillä sarjapisteitä on 23.

OrPo, Arctic Volley
OrPon Milka Stijepic nousi ottelussa isoon rooliin. Hän teki OrPolle 25 pistettä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Aloituskuusikossa oli yllätyksiä

OrPon aloituskuusikko ottelussa ei ollut se tuttu ryhmä, joka kentällä on useimmiten nähty. Passarin tehtävää hoiti Aino-Kaisa Etelä ja yleispelaajana aloituskuusikossa oli Nea Subotic.

Päävalmentaja Fabio Menta perusteli valintojansa muun muassa sillä, että jokainen joukkueen jäsen harjoittelee yhtä paljon viikkojen aikana ja että lopullisiin peluuttamisiin vaikuttavat monet yksityiskohdat.

– Joskus jonkun kunto laskee kauden aikana tai erilaisia häiriötekijöitä on jossakin ajankohdassa enemmän tai vähemmän, Menta totesi Ruudun lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

Häiriöiksi Menta mainitsi muun muassa pelaajien saamat yhteydenotot muista joukkueista.

– He yrittävät tavoitella pelaajiamme joukkueihinsa ensi kaudeksi. Se on minusta vakava ongelma, josta olisi myös keskusteltava liigan kanssa. Onneksi pelaajamme ovat ymmärtäneet, että he pelaavat nyt OrPolle niin tänään kuin ensi viikolla ja että heillä kaikilla on annettavaa tälle joukkueelle, Menta sanoi.

OrPo, Arctic Volley
Arctic Volley kohtasi Orivedellä aivan toisen joukkueen kuin mitä sillä oli ollut vastassa Rovaniemellä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Rovaniemeltä oli otettu opiksi

Kaiken kaikkiaan Menta oli tyytyväinen joukkueen otteisiin ja illan lopputulokseen, vaikka hikoilua se vaatikin. Arctic Volley ei nimittäin päästänyt OrPoa helpolla, vaikka kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue voittikin suhteellisen helposti.

– Joukkue toteutti tänään niitä asioita, joita olemme treenanneet viikolla. Saimme viikko sitten Rovaniemellä opetuksen ja otimme siitä todellakin opiksemme, Menta sanoi.

Parannettavaakin päävalmentaja vielä löysi.

– Hyökkäyksissä meillä on vielä parannettavaa, teimme niissä tänään virheitä. Jos emme kiirehtisi pisteiden tekoa, niin erälukemat olisivat olleet tänäänkin hiukan toisenlaiset. Pelaaminen oli kuitenkin kypsää. Joukkue tiesi, mitä sen piti tehdä. Meistä tuli joukkue, joka voittaa oikeita pelejä. Me tarvitsimme pisteet ja ne me saimme , Menta totesi.

Pelaajista huokui koko ottelun ajan se, että kyse oli elintärkeästä ottelusta.

Joukkue tuuletti jokaista pistettään railakkaasti. Esimerkiksi Jessika Mursula kohotti sormensa useaan kertaan pisteen merkiksi, passarin tonttia hoitanut Aino-Kaisa Etelä hyppi ilmaan ja kolmannessa erässä kentälle tullut Ada Aronen riemuitsi kovaan ääneen jokaisesta onnistumisesta.

Joukkue antoi myös ymmärtää, että se ei ollut samaa mieltä kaikista tuomarin tuomioista. Neljännessä erässä OrPo ja etenkin Milka Stijepic olivat täysin varmoja siitä, että Arctic Volleyn palautus OrPon kenttäpuoliskolle tuli antennin väärältä puolelta. Arctic Volley sai tilanteesta pisteen.

Tuomio ei muuttunut, vaikka Stijepic ja kotiyleisö protestoivatkin tuomarin ratkaisua vahvasti. Stijepic sai tilanteesta keltaisen kortin.

OrPo, Arctic Volley
OrPon seuraava ottelu on jo sunnuntaina. Milka Stijepic arvioi lauantain ottelun jälkeen, että myös sunnutaina Oriveden hallilla on voittoa janoava ja siitä taisteleva kotijoukkue. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

”Tätä samaa meiltä voi odottaa myös huomenna”

Stijepic pelasi kuitenkin vahvan ottelun (25/+17) ja hänet palkittiin OrPosta ottelun parhaana pelaajana.

– Tämä oli meille hyvä päivä. Teimme viikon aikana hurjasti töitä ja korjasimme virheitä. Kahdessa ensimmäisessä erässä näytimme vastustajalle, mitä osaamme ja se tuotti tulosta. Kolmannessa erässä hiukan löysäsimme, mutta nousimme vielä ja voitimme, Stijepic sanoin Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

– Päätimme, että tänään emme häviä, vaan teemme kaikkemme voittaaksemme ottelun. Tätä samaa meiltä voi odottaa myös huomenna, Stipejic ennakoi, kun OrPon ottelut jatkuvat sunnuntaina LP Kangasalaa vastaan.

Myös päävalmentaja Fabio Menta oli sitä mieltä, että joukkue taistelee voitosta myös LP Kangasalaa vastaan.

– Me tiedämme, mitä meidän pitää tehdä. Katsotaan, mitä Kangasala tuo pöytään, mutta me taistelemme toisesta voitosta.

Arctic Volleyn parhaana pelaajana palkittu Lisa Jaunet (14/+5) myönsi, että ottelu ratkesi pitkälti jo kahdessa ensimmäisessä erässä.

– OrPo oli todella aggressiivinen ja luotti itseensä. Olimme pelokkaita kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä pääsimme peliin mukaan, mutta neljännessä erässä taistelumme ei enää riittänyt, Jaunet totesi Ruudun haastattelussa.

– Vieraskentällä on myös aina vaikea pelata, mutta OrPo oli myös todella erilainen tänään kuin viikko sitten Rovaniemellä. He olivat korjanneet niitä asioita, joilla saimme heitä viimeksi satutettua, Jaunet jatkoi.

OrPo teki ottelussa 13 ässäsyöttöä, joista neljä oli Jessika Mursulan käsialaa. Hänen tehonsa olivat kaikkiaan 15/+12. Milla Haapaniemi tehtaili kolmanneksi eniten pisteitä, 10/+8, joista kaksi tuli ässäsyötöillä. Teija Vuorenmaa teki neljä ässäsyöttöä.

PROliberona ottelusta palkittiin OrPon Emilia Putkisaari.

Sunnuntaina OrPo kohtaa siis kotihallissaan LP Kangasalan. Se hävisi keskiviikkona LiigaPlokille Pihtiputaalla pelatussa ottelussa 3–1 (23–15, 25–15, 25–12, 25–13). LP Kangasalan kokoonpanosta olivat poissa muun muassa Iida Pöllänen, Neea-Maria Joki, Viivi Pyhäjärvi ja Laura Laukkanen. Sen riveissä nähtiin kentällä lainapelaajia Lempo-Volleysta.

Leave a Comment