Koululentopallosta tuli Orivedelle tuplahopeaa – kolmen vuoden ajalta on koossa jo seitsemän mitalisijaa

KLL, yhteiskoulu, Orivesi
Yhteiskoulun tytöt tyytyväisinä hopeamitalit kaulassaan.

Jouluviikolla saatiin päätökseen Koululiikuntaliiton lentopalloturnaukset tältä lukuvuodelta.

Yläkoulun tyttöjen lopputurnaukseen Orivedelle pääsi alkukarsintojen perusteella valtakunnan kuusi parasta joukkuetta Orivesi, Nurmo, Laihia, Somero, Muhos ja Mikkeli.

Turnaus pelattiin kahdessa alkulohkossa, joiden voittajat pelasivat Koululiikuntaliiton mestaruudesta, kakkoset hopeasta ja kolmoset lähtivät ennenaikaiselle kotimatkalle. Oriveden yhteiskoulun alkulohkoon oli arvottu vastustajiksi Nurmo ja Laihia.

Orivesi voitti molemmat pelinsä 2–0, mutta kolmaskin erä oli lähellä. Orivesi oli molempien pelien toisessa erässä tappiolla 13–20, mutta kova loppukiri toi jatkopalloilla niukat voitot.

Loppuottelussa asettui vastaan turnauksen ennakkosuosikki ja alkulohkonsa näytöstyyliin voittanut Somero.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue sinnitteli mukana, mutta erätappio tuli 20–25. Toisessa erässä Oriveden bensa loppui ja Somero rallatteli kovan syöttö- ja hyökkäyspelin turvin selvään voittoon ja Koululiikuntaliiton mestaruuteen.

Orivedelle kelpasivat hopeamitalit, pronssia nappasi Nurmo.

KLL, lukio, Orivesi
Myös lukion joukkue eteni omassa turnauksessaan finaaliin. Lopputulos oli hopean arvoinen.

Lukion pelit tasaisia ja laadukkaita

Lukion tyttöjen lopputurnaus Jyväskylässä pelattiin samalla pelisysteemillä kuin yläkoulun pelit.

Oriveden lukion lohkoon oli arvottu vastustajiksi emäntäjoukkue Schildtin lukio Jyväskylästä ja Pihtipudas. Toisessa lohkossa pelasivat Mäkelänrinteen lukio Helsingistä, Kempele ja Vammala.

Ensimmäisessä pelissä Orivesi oli niukasti 2–1 Jyväskylää parempi.

Toisessa pelissä Orivesi-Pihtipudas oli ratkaisun makua loppuottelupaikan suhteen. Lyhyempi Pihtipudas pelasi loistavaa puolustuspeliä ja piti hurttia huumoria yllä kuuluvalla äänenkäytöllä. Pidempi Orivesi oli verkolla ratkaisuhetkillä sen verran parempi, että molempien erien voitto Orivedelle kahden pisteen erolla 25–23 ja 26–24.

Välipalan jälkeen loppuottelussa vastaan asettui Mäkelänrinteen urheilulukio. ”Märsky” pelasi sellaista peliä, jota Oriveden lukion kokenut valmentaja ei muistanut nähneensä koskaan edes liigatasolla.

Märsky voitti ensimmäisen erän 25–20, johti toista erää 20–12 ja tähän mennessä joukkue oli tehnyt vasta neljä omaa virhettä.

Orivesi aloitti vielä uljaan loppukirin, mutta maali tuli vastaan liian aikaisin: erä 25–22 Märskylle ja mestaruus matkasi Helsinkiin. Orivedelle hopeaa ja Kempeleen lukiolle pronssit.

Orivedellä käsittämätön menestysputki

Orivesi on tällä hetkellä kiistattomasti Koululiikuntaliiton lentopallon valtias.

Kolmen viime vuoden aikana Oriveden yhteiskoulu ja lukio ovat osallistuneet Koululiikuntaliiton lentopallosarjoihin kahdeksan kertaa. Tuloksena on ollut ällistyttävästi kolme mestaruutta ja neljä hopeamitalia.

Kerrassaan kova suoritus ja asettaa menestystoiveita, jopa menestyspaineita tuleville vuosille.