Ensimmäinen erä veti kotiyleisön hiljaiseksi – toiseen erään OrPo heräsi ja vei lopulta koko ottelun

OrPo, JymyVolley
Ada Aronen teki illan ottelussa yhteensä 15 pistettä. Kotijoukkue myös voitti ottelun ja sai tililleen kolme sarjapistettä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Kotiyleisön onneksi Orivedellä lauantaina pelatun OrPon ja Jymyn välisen ottelun ensimmäinen erä ei kertonut kaikkea siitä, mitä illan aikana oli tulossa.

Erä oli nimittäin kotijoukkueelta huono ja se veti myös kotiyleisön hetkeksi hiljaiseksi. Ennen lauantain peliä kauden aikana otteluissaan vain seitsemän erää voittanut Jymy sai sarakkeeseensa yhden lisää viemällä avauserän pistein 17–25.

Toisen erän OrPo kampesi kuitenkin itselleen ja myös kaksi seuraavaa erää kotijoukkue otti itselleen. Voitto ja tärkeät kolme sarjapistettä jäivät siis Orivedelle. Ottelu päättyi 3–1 (17–25, 25–19, 25–16, 25–21).

Tulos tarkoitti sitä, että OrPo nousi sarjataulukossa toiseksi viimeiseltä sijalta seitsemänneksi ja 18 sarjapisteeseen.

Ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa Ada Aronen myönsi, että ottelu ei ollut mennyt niin kuin he olivat ajatelleet. Voitosta joukkueensa parhaana palkittu Aronen kuitenkin iloitsi.

– Ihan hyvät fiilikset on, mutta emme me ole tyytyväisiä. Pelin piti olla sellainen, että olisimme voittaneet sen suhtkoht helposti, jos vain olisimme tehneet niin kuin osaamme. Mutta kolme pistettä tästä oli tärkeä juttu tässä kohtaa. Meillä oli myös tosi hyvä yhteishenki kentällä ja se kasvoi koko ajan. Se myös ehkä ratkaisi ottelun, Aronen sanoi.

Myös päävalmentaja Fabio Menta oli Ruudun haastattelussa tyytyväinen illan pistesaldoon.

– Me tarvitsimme kolme pistettä, joten tuntuu hyvältä. Meillä oli vaikeuksia ja meidän olisi pitänyt pelata paremmin. Nyt me kuitenkin taistelimme, joten joukkue on mennyt eteenpäin ja kasvanut.

Menta katsoi myös jo seuraavaan viikonloppuun, jolloin OrPo lähtee pohjoisen kiertueelle. Lauantaina se kohtaa Pölkky Kuusamon ja sunnuntaina Arctic Volleyn.

– Kuusamo on varmasti vaikea, mutta sunnuntaina vastassa on Arctic Volley. Taistelemme sen kanssa sarjassa lähekkäin, joten siihen otteluun meidän pitää keskittyä. Myös seuraava kotiottelu on tärkeä, sillä silloin Arctic Volley saapuu vieraakseemme

OrPon tehokolmikko ottelussa oli Ada Aronen (15/+7), Milka Stijepic (15/+8) ja Jessika Mursula (13/+12). Hienosti pelasi myös toisessa erässä kentälle tullut Nea Subotic (9/+3). OrPo teki ottelussa yhteensä 13 ässäsyöttöä ja niistä neljä oli Suboticin käsialaa.

JymyVolleyn pisterohmu oli Jada Burse(21/+15). Deja Robinson (13/+9) ja Annika Koivuniemi (11/-5) olivat joukkueen seuraavaksi tehokkaimmat pelaajat illan ottelussa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin OrPosta Ada Aronen ja JymyVolleysta Jada Burse. PROlibero-tittelin ottelusta vei kotijoukkueen Emilia Putkisaari.