Onko kylätalolla tehty energiaremontti? – se voidaan palkita pirkanmaalaisena maaseudun ilmastotekona

Pirkan Kylät ry etsii nyt pirkanmaalaista maaseudun ilmastotekoa.

Kisatiedotteessa kerrotaan, että maaseudun ilmastoteko on palkinto, jonka voi saada ilmastonmuutosta ehkäisevästä toiminnasta. Ilmastoteon takana voi olla yksityinen henkilö, yhdistys, yritys tai kunta.

Lue myös: Maalla asuminen on ilmastoteko, painotti Kirsi Oesch – maantieteilijä löi pöytään myös luvut 168, 701 ja 825

Osallistumisesta kiinnostuneita kehotetaankin nyt miettimään, millaisin toimin kyseinen taho on ottanut ilmastonmuutoksen ehkäisyn huomioon, miksi ja miten kyseisiin toimiin on ryhdytty ja kuinka ilmastotoimista on viestitty.

Tämän jälkeen voi kirjoittaa vapaamuotoisen hakemuksen, jolla Maaseudun ilmastopalkintoa haetaan. Hakemus on lähetettävä sähköpostitse osoitteeseen info@pirkankylat.fi tammikuun loppuun mennessä.

Hakemuksien tueksi voi liittää myös valokuvia, lehtiartikkeleita ynnä muuta materiaalia.

Tiedotteen mukaan Pirkanmaan maaseudun ilmastoteossa kyse voi olla vaikkapa kylätalon energiaremontista tai kierrätyspisteen investoinnista.

Yhtä lailla palkinnon arvoinen teko voi olla työpaikan työmatkapyöräilyä tukeva kampanja, kunnan etätyökäytäntöjen kehittäminen tai maaseutuyrityksen omaehtoinen siirtymä kohti hiilineutraalia toimintaa.

– Maaseudun ilmastoteko -palkinnon voi saada siis hyvinkin erilaisista ilmastonmuutosta ehkäisevistä toimista. Palkittavan ilmastoteon tulee kuitenkin kytkeytyä maaseutuun ja siellä tapahtuvaan toimintaan, toteaa Pirkan Kylien kyläasiamies Jani Hanhijärvi tiedotteessa.

Valinnan maaseudun ilmastoteosta tekee Pirkan Kylät ry:n hallitus saatujen hakemusten perusteella. Kilpailun ja 300 euron rahapalkinnon voittaja julkistetaan myöhemmin talven aikana

Maaseudun ilmastotekoa haetaan Pirkanmaalla nyt ensimmäistä kertaa. Ilmastoteon valitseminen on osa Pirkan Kylät ry:n hallinnoimaa Pirkanmaan ilmastoviisas kyläverkosto -hanketta.

Leave a Comment