Villasukkakisojen valmistelut ovat hyvässä vauhdissa – tavoitteeksi asetettu 350 juoksijan lukumäärä on täyttymässä

Villasukkajuoksun SM-kisat, 2023
Villasukkajuoksun SM-kisoissa on myös tänä vuonna lasten sarja. Vuonna 2023 lasten sarjojen kisamatka oli 200 metriä. Arkistokuva: Jaana Ala-Lahti

Helmikuun puolivälissä pidettävien Villasukkajuoksun SM-kisojen valmistelut ovat hyvässä vaiheessa, tiedottaa kisojen järjestelytiimi.

Tämän vuoden kisojen järjestämisestä ovat viime vuoden tapaan vastuun ottaneet Eräjärven ja Hirsilän kyläyhdistykset.

Järjestäjien tiedotteen mukaan osallistumismaksun maksaneita juoksijoita oli jo vuoden vaihteessa melkein sama määrä kuin viime vuoden kisan lopullisia osallistujia. Tavoitteeksi järjestäjät ovat jo viime keväänä asettaneet, että mukaan kisoihin saataisiin 350 juoksijaa.

Lue myös: Villasukkajuoksun SM-kisoissa yksi juoksija sai lajista jo kolmannen hopeamitalinsa – kisat avannut Urheilugaalan sihteeri Riia Martinoja ilahtui tapahtuman hyvän mielen tunnelmasta

Helmikuussa pidettävät SM-kisat ovat avoimet myös kansainvälisesti. Business Finlandin kautta kisoja on markkinoitu moniin eri maihin. Osansa ovat tehneet myös kisatiimin jäsenet. Tiedotteen mukaan muun muassa yksi heistä on tehnyt kisoja tunnetuksi Saksassa.

Kisojen aikataulua on tänä vuonna tiivistetty siten, että vauhtiin päästään tuntia myöhemmin kuin viime vuonna.

Kisat avaa orivesiläinen kuulantyönnön suomenmestari Kaisa Kymäläinen aamulla kello 10. Avauksen jälkeen Tanssi tähtien kanssa -ohjelmastakin tutuksi tullut tanssija ja liikunnanohjaaja Kerttu Nieminen pitää noin viiden minuutin alkulämmittelyn niin juoksijoille kuin paikalle tulleelle yleisölle.

Ensimmäisenä vuorossa olevan sarjan juoksijat päästetään Paltanmäkeen yhdeksän kilometrin kisamatkalle kello 10.15. Kisamatkoja on yhteensä kolme, joista kuuden kilometrin matkalle juoksijat lähtevät kello 11 ja kolmen kilometrin matkalle kello 11.30.

Lasten sarjojen vuoro on puolenpäivän jälkeen ja joukkuekisa käydään kello 13.30 alkaen. Joukkuekisassa palkitaan nopeimman joukkueen lisäksi myös paras kisa-asu.

Tapahtuman kisatori on avoinna kello 15 asti. Torin myynti- ja esittelypaikat ovat myös jo varattavissa. Järjestäjät kertovat tiedotteessaan, että paikkavaraukset torille on tehtävä tammikuun aikana.

Villasukkailua on luvassa muutenkin

Villasukkateema on esillä Orivedellä muutoinkin kuin varsinaisena kisapäivänä.

– Villasukkaviikolla on sekä Palvelutalon lähitorilla että Kampuksen Suvantosalissa omat discot. Itse kisapäivänä puolestaan pidetään Klemettisalissa villasukkatanssit, kisajärjestäjät kertovat tiedotteessa.

Lisäksi villasukkiin pannaan vipinää Paltanmäen seniorikävelyssä ja Polun tallojaiset -perhetapahtumassa. Myös opetuksellista osuutta on viikon ohjelmassa, kun Oriveden Taitokeskus järjestää kaksi sukkien parsintapajaa.

Kylät on myös haastettu tekemään omat villasukkamallinsa. Järjestäjien tiedossa on, että tällä hetkellä Orivesi-sukkien lisäksi Eräjärvellä on omat sukat.

– Sukkamallien kilpailutyöt tulevat esille kirjaston näyttelyssä ennen kisapäivää ja Auvisen ikkunalla kisojen jälkeen. Kyläsukkien suunnitteluun ja tekemiseen ehtii vielä mukaan, tiedotteessa vinkataan.

Tiedotteessa myös muistutetaan, että Villasukkajuoksun SM-kisat on koko perheen tapahtuma. Vuonna 2011 ja sen jälkeen syntyneet lapset sekä yli 75-vuotiaat pääsevätkin maksutta mukaan. Tällä järjestäjät haluavat kannustaa kaikenikäisiä liikkumaan.

Ilmoittautumisen kisaan voi tehdä Tiketin nettisivujen kautta. Sivustolla ilmoittautuminen on avoinna 10. helmikuuta saakka, mutta mukaan pääsee vielä kisapäivänäkin. Silloin osallistumismaksu on hiukan korkeampi kuin ennakkoon.

Leave a Comment