Jännitysnäytelmä päättyi OrPon kannalta pettymykseen – mukaan kotiin saatiin kuitenkin yksi sarjapiste

OrPo, LiigaPloki
OrPolla oli lauantai-iltana Pihtiputaalla voiton avaimet käsissään. Se vei ottelun kaksi erää. Lopulta LiigaPloki nousi kuitenkin voittoon. Ada Aronen palkittiin OrPon parhaana pelaajana. Kuva: LiigaPloki

Kun Milka Stijepicin iskulyönti karkasi yli takarajan, vaipuivat muut OrPon pelaajat välittömästi polvilleen. Se oli viidenteen erään ja siinäkin jatkopallolle venyneen ottelun ratkaisuhetki.

OrPon ja LiigaPlokin lauantainen lentopallon Mestaruusliigan ottelu päättyi kotijoukkueen 3–2 (23–25, 22–25, 25–18, 25–19, 16–14) voittoon.

OrPolla oli täysi mahdollisuus ottaa ottelusta mukaansa täysi pistepotti. Se voitti kaksi ensimmäistä erää ja pitkän erätauonkin jälkeen ilmassa oli kaikki merkit, että Pihtiputaalla pelataan vain kolmen erän lentopallo-ottelu. Kolmannessa erässä OrPo nimittäin karkasi 2–9 johtoon.

Sitten tulivat Duska Kenjalon ja Oona Rasinperän syöttövuorot. Niiden aikana tilastoitiin muun muassa kolme ässäsyöttöä ja kaksi OrPon aikalisää. Erä kääntyi näiden kahden pelaajan syöttövuorojen aikana kotijoukkueelle lukemiin 12–10 ennen kuin OrPo sai kotijoukkueen pisteputken katkaistua.

Hetken aikaa ottelu eteni lähes tasatahtia. LiigaPlokin Aliisan Kähkölän syöttövuorolla ero kasvoi kolmeen pisteeseen, ja tästä ei OrPo enää toipunut. Erityisen myrkyllinen oli vielä Kenjalon seuraava syöttövuoro. Sen aikana kotijoukkue karkasi 19–16 tilanteesta eräpallotilanteeseen 24–16.

Neljännessä erässäkin OrPo pääsi muutamien pisteiden karkumatkoile, mutta LiigaPloki kampesi joka kerta tasoihin, erän loppuvaiheessa kunnolla ohi ja erän voittoon.

Ratkaiseva viides erä oli todellinen jännitysnäytelmä. OrPo aloitti hyvin ja otti kolmen pisteen etumatkan. LiigaPloki taisteli rinnalle, jonka jälkeen joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin. Ada Arosen torjunnalla OrPo tasoitti erän tilanteeseen 14–14.

Tämän jälkeen LiigaPlokin Anna Mebus hyökkäsi pisteen veroisesti ja Stijepicin hyökkäysvirhe päätti ottelun LiigaPlokin voittoon.

”Normaali joukkue olisi voittanut pelin”

Ruudun haastattelussa LiigaPlokin Oona Rasinperä myönsi, että kahdessa ensimmäisessä erässä joukkue ei ollut oma itsensä.

– Kahdesta ensimmäisestä erästä ei ole oikein mitään sanottavaa, emme olleet omalla tasollamme. Pitkän erätauon jälkeen pääsimme tasollemme ja taistelimme joka pallosta. Halusimme voittaa, Rasinperä totesi.

OrPon valmentaja Fabio Menta joutui jälleen toteamaan, että oma joukkue ei pystynyt johtoasemassa pelaamaan vaaditulla tasolla.

– Ei voi olla tyytyväinen, jos johtaa ottelua 2-0 ja kolmattakin selkeästi. Normaali joukkue olisi voittanut pelin, me emme. Meidän pelin taso heittää liikaa, Menta totesi lehdistötilaisuudessa.

LiigaPlokin parhaana pelaajana palkittiin huikeat tehot 26/+16 tehnyt Duska Kenjalo. Ässäsyöttöjä Kenjalo teki ottelussa yhteensä kolme. Oona Rasinperä säesti 17/+10 tehoilla ja ensimmäisen Mestaruusliigaottelunsa pelannut Kaley Rammelsberg 16/+13 tehoilla.

OrPosta parhaan pelaajana palkittiin yhtä huimat tehot eli 27/+16 tehnyt Ada Aronen. Milka Stijepicn tehot olivat 16/+7.

Milla Haapaniemen saldo oli myös loistava: tehot 14/+12 ja iltaan sisältyi seitsemän torjuntapistettä. Jenna Ylivainio tehtaili puolestaan neljä ässäsyöttöä. PROliberona palkittiin LiigaPlokin Emilia Joensalo.

– Ihan ottelun alussa tuli onnistumisia. Sain enemmän torjuntoja ja passeja. Kahden voitetun erän jäi meille fiilis, että voitetaan tämä peli. Pää ei kestänyt lopussa, tiivisti Milla Haapaniemi pelin kulun lehdistötilaisuudessa.

OrPo sai ottelusta yhden sarjapisteen ja nousi sarjataulukossa Arctic Volleyn ohi kahdeksanneksi.

Seuraavan kerran OrPo pelaa kotonaan lauantaina 13. tammikuuta. Silloin vieraaksi saapuu sarjajumbo JymyVolley.

Juttua on muokattu 7.1.2025 klo 16.20: Juttuun on lisätty Fabio Mentan ja Milla Haapaniemen kommentit sekä lisätty ottelukuva.

Leave a Comment